U blijft goed verzekerd, zelfs op twee adressen
Ontdek de bijbehorende producten

U verhuist?

U blijft goed verzekerd, zelfs op twee adressen

​Gaat u binnenkort verhuizen? Meld het even aan uw verzekeraar en uw huidige woningverzekering blijft gewoon verder lopen. Wist u dat u in uw bestaand contract tijdelijk zelfs op twee adressen verzekerd kunt zijn? Handig als u nog even in uw oude huis woont, maar ook al de sleutels van uw nieuwe stek hebt.

Als u binnenkort gaat verhuizen, hebt u een heleboel te regelen. Bereid uw verhuis goed voor met deze verhuischecklist.
Verminderen

Woningverzekering loopt door

Wat uw verzekering betreft, hoeft u alvast nauwelijks iets te doen. Meld uw verzekeraar gewoon dat u verhuist en hij zorgt ervoor dat uw huidige woningverzekering aangepast wordt als dat nodig blijkt. Zo bent u automatisch verzekerd voor uw nieuwe verblijf, maar nooit te veel of te weinig. Het is trouwens ook het ideale moment om te checken of uw inboedel nog genoeg verzekerd is.
Verminderen

Twee verzekeringen nodig?

U hebt de sleutels van uw nieuwe huis of appartement gekregen en wilt het natuurlijk meteen goed verzekeren. Maar tot de eigenlijke verhuis woont u nog in uw oude woning, die uiteraard tot dan ook verzekerd moet blijven.
 
Goed nieuws: als uw oude en uw nieuwe woonst gelijkaardig* zijn, hoeft u niet per se een tweede brandverzekering te onderschrijven. Uw huidige woningverzekering dekt tijdelijk ook uw nieuwe woonst.
 
Hoelang precies hangt af van uw verzekeraar. De periode waarin u op twee adressen verzekerd bent, kan verschillend zijn voor het gebouw enerzijds en uw inboedel anderzijds. In Top Woning  van AG Insurance geldt de verzekering voor gebouw en inboedel evenwel even lang, meer bepaald 120 dagen.
 
Voor diefstal heeft elke brandverzekeraar zijn eigen regeling. Bij AG Insurance is diefstal gedurende 60 dagen gedekt op zowel het oude als het nieuwe adres.

*TIP: verhuist u van een appartement naar een huis, dan neemt u best contact op met uw verzekeraar om na te gaan of uw brandverzekering voldoende dekking biedt.
Verminderen