Ik wil een schuldsaldoverzekering…
Ontdek de bijbehorende producten

Ik wil een schuldsaldoverzekering…

Moet ik naar de dokter voor een onderzoek?

​Als u een overlijdensverzekering wilt afsluiten, hangt de premie af van een aantal factoren: uw leeftijd, gezondheidstoestand, het verzekerde kapitaal …. De verzekeraar wint informatie in over uw gezondheid en levensstijl om een correcte premie te kunnen bepalen.

De verzekeraar wil zich vooraf een beeld vormen van uw gezondheidstoestand. Zo kan hij inschatten welk risico hij loopt dat u vroegtijdig overlijdt en het verzekerde kapitaal uitgekeerd moet worden.

Vandaag gebeurt de medische acceptatie bij AG Insurance meestal via een elektronische vragenlijst. U vult het antwoord in op enkele vragen en u weet meteen of u de verzekeraar u een verzekering toekent.

U kunt de medische vragenlijst ook gewoon op papier invullen. Enkele dagen later weet u dan of de verzekeraar u een verzekering toekent.

In bepaalde gevallen wil de verzekeraar echter bijkomende informatie. Dat kan via een aantal extra, specifieke medische vragen. Soms vraagt hij u om bij een dokter langs te gaan voor een medisch onderzoek.


Bron:
www.assuralia.be

Verminderen