​​​​​​​​​​​​​​Welke deukjes kan u laten herstellen?​

Tijdens de AG Car Repair Days worden tot 3 deukjes kleiner dan een muntstuk van 2 euro uit uw wagen verwijderd (of zoveel als er binnen 20 minuten hersteld kunnen worden).

Omdat de herstellingen op een gelegenheidslocatie gebeuren en daar niet al het gereedschap ter plaatse is waarover een carrosseriebedrijf normaal beschikt, kunnen niet alle soorten deuken hersteld worden.

 
Voorkom teleurstelling, lees eerst grondig de info hieronder.​​​Bestelwagens, caravans e.d. worden tijdens de AG Car Repair Days niet uitgedeukt.
  
Is uw wagen gemaakt van aluminium? Dan beoordeelt de hersteller ter plaatse of hij het deukje tijdens het event kan herstellen. Aluminium is namelijk een heel licht materiaal, maar wel veel harder dan staal. Daardoor zou het kunnen dat de deuk niet volledig verwijderd kan worden of zelfs lelijker wordt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.​

​​​​U kan maximaal 3 deukjes niet groter dan een muntstuk van 2 euro uit uw wagen laten verwijderen. Dat kunnen er ook minder zijn als de hersteller niet binnen 20 minuten klaar raakt.​​

​Met het blote oog is de totale omvang van een deukje soms moeilijk te zien. Met de speciale lampen die de herstellers op uw wagen richten, kunnen ze de schade veel beter ‘lezen’. Dat is goed te zien op de foto hieronder. De deuk is zo groot als het gedeelte tussen de 2 rode strepen, en dus veel groter dan een stuk van 2 euro. Dit soort deuken kan tijdens de AG Car Repair Days niet hersteld worden.


 

Om lakbeschadigingen goed te herstellen is gespecialiseerd materiaal en meer tijd nodig. Daarom voeren we dit soort reparaties tijdens de AG Car Repair Days niet uit. U loopt dan zelfs het risico dat de lak eraf springt en de schade dus nog groter wordt.

Ook kleine krasjes zoals op deze foto worden niet hersteld.


​Sommige plaatsen op de wagen vormen voor herstellers een grotere uitdaging en vragen dus meer tijd. Omdat er maar 20 minuten per deelnemer voorzien zijn, zal de hersteller in die gevallen ter plaatse beslissen of het deukje hersteld kan worden.

Het kan dan bv. gaan om een deukje in de buurt van een ‘vouwlijn’ op de wagen of op een plek die moeilijk bereikbaar is.

 

Ook als de voor- en achterlichten verlijmd zijn en dus niet verwijderd kunnen worden, zijn deukjes in de buurt vaak niet bereikbaar voor de hersteller en kan hij ze niet repareren.

Hetzelfde geldt voor deuken op een verhard gedeelte van de wagen of met een hard deel erachter. Typische voorbeelden zijn rondom de dop van de brandstoftank of de handvaten. Soms zit er ook een verstevigende balk in de zijpanelen.


​​Heeft uw wagen dubbel glas in plaats van gehard glas? Dan is de kans te groot dat door de druk die de herstellers zetten om een deukje uit te blutsen, een ruit barst. Die ruiten bestaan namelijk uit 2 dunne glasplaten (met een plastic plaat ertussen) en zijn dus gevoeliger. Omdat dubbel glas ook nog eens duurder is om te vervangen, worden auto’s met dit type ruiten tijdens de AG Car Repair Days niet hersteld.​​

Veel bumpers van nieuwere wagens zijn gemaakt uit kunststof. Kunststof kan niet uitgeblutst worden.
Wilt u weten of een deel van uw wagen bestaat uit kunststof of metaal? Houd er een magneet tegen. Blijft die niet plakken? Dan is het kunststof.