Top Handel en Top Handel-Speciale Risico’s
Uw handelspand, materieel en handelswaren uitgebreid beschermen zodat u bij schade snel vergoed wordt en niet voor verrassingen komt te staan.
 
Comfort

U wordt altijd snel, efficiënt en volledig vergoed, in alle omstandigheden. Er zijn slechts enkele duidelijke en logische uitzonderingen.

Verregaande bescherming

Garages, terrassen en zonnepanelen: check! Uw aansprakelijkheid bij tijdelijke huur tot 2,25 miljoen euro: check!

Persoonlijk gerust

Het privégedeelte aan uw handelszaak is even goed beschermd.

 


Waarom is deze verzekering iets voor mijn onderneming?

​De afbetaling of huur van uw handelspand neemt een flinke hap uit het budget van uw activiteit. Ook de handelswaren in uw pand zijn aanzienlijk wat waard. Top Handel en Top Handel​ – Speciale Risico’s beschermen al uw investeringen in pand, materiaal en handelswaar heel uitgebreid, zelfs als u de goederen tijdelijk ergens waar ook ter wereld onderbrengt.

U kunt erop rekenen dat uw schade volledig, voor de volle 100 % vergoed en geniet de zekerheid dat u nooit onderverzekerd bent:

 • een AG Insurance-expert het volume van uw gebouw bepaald heeft,
 • de nieuwwaarde van het gebouw, die u zelf bepaald hebt, meer dan 260 611 euro (ABEX 744) bedraagt en de waarde van de inhoud meer dan 59 135 euro (ABEX 744).
handelspand verzekering  
Wat dekt deze verzekering?

Top Handel en Top Handel – Speciale Risico’s bieden​​ financiële bescherming na:

 • brand,
 • explosie en implosie,
 • bliksem,
 • dieven of vandalen,
 • uitwerking van elektriciteit,
 • storm,
 • hagel,
 • sneeuwdruk,
 • waterschade,
 • schade door stookolie,
 • glasbreuk,
 • arbeidsconflicten en aanslagen,
 • etc.

Ook als uw schade andere mensen of aanpalende gebouwen treft, is uw aansprakelijkheid verzekerd.

Met Top Handel bent u ook gerust over:

uw inkomen

Wanneer u tijdelijk niet kunt werken omdat uw handelszaak beschadigd  of niet-toegankelijk is. Hiervoor onderschrijft u de 'Omzetverzekering' of 'Commerciële onbruikbaarheid.

uw handelswaar

De optie Diefstal dekt uw materiaal en handelswaren, maar ook uw professionele waarden (munten en bankbiljetten) en inboedel als iemand u op straat hardhandig berooft.

uw rechten

Een onafhankelijke Rechtsbijstand verdedigt uw belangen tegenover buren bij schade en tegenover AG Insurance bij een meningsverschil.​

Wanneer en waar ben ik verzekerd?

Uw handelszaak in België is verzekerd, inclusief 1 privégarage op een ander adres. Ook uw professionele spullen zijn beschermd in uw handelspand en zelfs wanneer u ze tijdelijk op een andere plek waar ook ter wereld stockeert.

Verhuist u binnen België, dan bent u voor de privé-inhoud gedurende 120 dagen op beide adressen verzekerd (uitgezonderd diefstal dat beperkt blijft tot de plaats waar u hoofzakelijk uw activiteit uitoefent​).

Het betreft een contract met een duurtijd van 1 jaar, stilzwijgend verlengd voor dezelfde periode, behalve wanneer één van de partijen ten minste 3 maanden vóór de vervaldag van de overeenkomst zich ertegen verzet volgens de wettelijke modaliteiten. Contracten met een duurtijd van minder dan 1 jaar eindigen op de contractueel voorziene datum, zonder stilzwijgende verlenging.

handelspand verzekering  
handelspand verzekering  
Wat moet ik doen bij een schadegeval?

Uw verzekeringsadviseur kan u het beste helpen met raad en daad. Samen met AG Insurance vertelt hij u welke noodmaatregelen u snel kunt nemen om ergere schade te voorkomen. Als het dringend is, sturen we zelfs een vakman langs om bijvoorbeeld uw dak af te dekken of een lek te dichten.

Uw schadevergoeding komt in orde, maar u moet natuurlijk nog een afspraak regelen met een hersteller. Dat kan wat voeten in de aarde hebben. Als het kan en u dat wilt, sturen we daarom zo snel mogelijk een vakman langs om de schade te herstellen. Voordeel van deze herstelling in natura? U hoeft niets zelf te betalen – ook geen vrijstelling – en u geniet 6 maanden garantie op de herstelling.

Wat zijn de belangrijkste uitzonderingen?
 • Gebouwen die (geheel of gedeeltelijk) vervallen zijn of bestemd voor de sloop.
 • Schade veroorzaakt door elektriciteitspannes. Overspanningen of kortsluitingen zijn daarentegen wel verzekerd als de waarborg 'uitwerking van elektriciteit' in uw contract zit.
 • Schade (waterschade, glasbreuk …) die veroorzaakt wordt door werken in uw gebouw. Die vallen onder de verantwoordelijkheid van diegenen die de werken uitvoert. Onderhouds- en herstellingswerken zijn wel gedekt.

Opgelet: als u de oorzaak van de schade niet wegneemt terwijl u het wel zou kunnen doen, dan zal uw verzekering niet tussenkomen voor latere schade met dezelfde oorzaak.

handelspand verzekering  
 
 

​​​

Consumentenbescherming & klachtenbeheer
Raadpleeg de wettelijke informatie over onze verzekeringen!