Gezondheidsverzekering als alternatieve verloning voor kmo’s

Een ideaal alternatief voor loonsverhoging en bonussen

​Net zoals de grote bedrijven speurt uw kmo de arbeidsmarkt af op zoek naar talent. Ook u wilt interessante en enthousiaste profielen inzetten in uw bedrijf. Maar hoe maakt u als kmo het verschil om een nieuwe werkkracht in uw team te krijgen? Uiteraard speelt het loon een belangrijke rol. Maar extralegale voordelen kunnen het verschil maken. Voor werknemers én voor u. Een extralegale verloning zoals een gezondheidsverzekering maakt ook het verschil voor uw huidige medewerkers. Er zijn immers heel wat voordelen aan verbonden.

  • U geeft uw werknemers méér dan bij een loonsverhoging, want netto houden ze meer over.
  • U kunt wedijveren met grotere ondernemingen.
  • U krijgt tevreden werknemers: ze appreciëren het dat u hun kosten voor hospitalisatie, tandzorg en ambulante zorg gevoelig verlicht.
Verminderen

Waarom geen loonsverhoging of klassieke bonus?

Bij een loonsverhoging of bonus gaat slechts 30 % van wat u bruto betaalt rechtstreeks naar uw werknemer, de rest zijn kosten en belastingen. Het budget dat u moet vrijmaken voor loonsverhogingen en bonussen is dus groot, het resultaat eerder klein. Zo kost het u meer dan 750 euro om uw werknemer een bonus van 250 euro te geven.

Verminderen

Gezondheidszorgverzekering als alternatief

Als u rechtstreeks wilt investeren in uw werknemer is een gezondheidsverzekering een goed idee. Er zijn tal van mogelijkheden: een hospitalisatieverzekering, een verzekering voor tandzorg en voor medische kosten buiten het ziekenhuis. U kunt ze eventueel ook combineren en hebt zo een mooi alternatief achter de hand voor loonsverhogingen en bonussen. Want anders dan bij een loonsverhoging of een bonus betaalt u geen RSZ-bijdrage. De besparing is navenant:

  • geen patronale RSZ van ongeveer 35 %
  • geen persoonlijke RSZ van 13,07 %

    Dit betekent dat de 100 euro die u in uw werknemer investeert, ook integraal naar uw medewerker gaat. In vergelijking met een klassieke bezoldiging of bonus geeft dit volgende tabel:

 

AG_tabel_NL_062016.jpg 

Wilt u als kmo een streepje voor hebben bij het aanwerven van nieuwe talenten? Wilt u uw werknemers echt belonen? Een hospitalisatieverzekering, een verzekering voor tandzorg en een verzekering voor medische kosten buiten het ziekenhuis zijn de oplossing.

 

 

 

 

 

Verminderen