Pack Koopwaar en Materieel
De koopwaar en het materieel dat u in uw bestelwagen vervoert makkelijk en goed verzekeren.
De Pack Koopwaar & Materieel kan enkel onderschreven worden als aanvulling op de BA Auto van een bestelwagen, onderschreven bij AG.
Complete omniumverzekering

Simpel en helder: de professionele inhoud van uw bestelwagen is in één keer verzekerd voor alle schade en diefstal.

Diefstal altijd gedekt

Nooit meer een verhoogde vrijstelling.

Extra kosten standaard gedekt

Reddings-, opruimings- en bergingskosten zijn automatisch verzekerd.

Goede prijs/kwaliteit

U betaalt een interessante premie voor adequate verzekerde bedragen.

Geldig in meerdere landen

U bent automatisch verzekerd in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Duidelijk en gebruiksvriendelijk

U kan deze Pack eenvoudig onderschrijven bij uw makelaar.

 

Waarom is deze verzekering interessant voor mijn bedrijf?

Als u op de baan bent voor uw zaak, wilt u zonder poespas in alle omstandigheden goed verzekerd zijn. Niet alleen voor uw bestelwagen, maar ook voor de vervoerde koopwaar en het materieel in de laadruimte. Pack Koopwaar en Materiaal is de omniumverzekering voor de professionele spullen in uw bestelwagen en aangekoppelde aanhangwagen, vanaf het moment dat u ze inlaadt tot het ogenblik dat u ze lost. Deze alles-in-één verzekering is eenvoudig, overzichtelijk en compleet.
omnium bestelwagen  
Wat dekt de Pack Koopwaar en Materieel?Deze Pack is een handige drie-in-één verzekering die werkt volgens het principe dat alle risico's verzekerd zijn, behalve enkele duidelijk omschreven uitzonderingen. De Pack verzekert: 

 1. schade aan de koopwaar, incl. verpakking en etiketten;
 2. schade aan materieel;
 3. diefstal van de koopwaar en het materieel.


 De waarborgen gelden voor vervoer voor eigen rekening.


 Diefstal 24/7 verzekerd

Als er 's nachts gestolen wordt uit uw bestelwagen of aanhangwagen, dan betaalt u in het beste geval een verhoogde vrijstelling. Niet zo met de Pack Koopwaar en Materieel: diefstal van koopwaar en materieel uit uw bestelwagen dag en nacht verzekerd, op voorwaarde dat de laadruimte van de bestelwagen en de aangekoppelde aanhangwagen uit een afgesloten hard materiaal vervaardigd zijn en een extern opgebouwd slot hebben op de toegangsdeuren.
 

Goede prijs/kwaliteit

U kiest zelf voor hoeveel u verzekerd wilt zijn en krijgt meteen een goede, vaste prijs voor het volledige pakket waarborgen.

 
Geldig over de landsgrenzen

Alle waarborgen van de Pack Koopwaar en Materieel gelden automatisch in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

 
Duidelijk en gebruiksvriendelijk

De Pack is helder opgebouwd, met duidelijke tarieven en algemene voorwaarden. U weet perfect wat er verzekerd is en de vrijstelling is gelijk voor alle waarborgen (250 euro). Pas als bij schade het verzekerde bedrag meer dan 25% lager ligt dan het bedrag dat verzekerd had moeten zijn, wordt de vergoeding proportioneel verminderd volgens de evenredigheidsregel.

U kan de Pack eenvoudig in drie clicks onderschrijven bij uw makelaar.

 
Verder personaliseren

U kan via uw verzekeringsmakelaar uw verzekering vervoerde goederen en uw verzekering materiaal personaliseren op maat van uw activiteit. Dit is mogelijk als u de inhoud van een personenwagen wil verzekeren bijvoorbeeld, een ander verzekerd bedrag wil kiezen, geen extern opgebouwd slot wil plaatsen of met uw bestelwagen in andere Europese landen rijdt dan de landen waar de dekking van de Pack Koopwaar en Materieel automatisch geldt.

Waar en wanneer ben ik verzekerd?

Waar

U bent gedekt in België, Nederlan​d, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer

U bent voor schade verzekerd zodra u start met het inladen van koopwaar en/of materieel in uw bestelwagen of aangekoppelde aanhangwagen, en dit totdat deze koopwaar en/of materieel gelost zijn. Laden en lossen zijn niet meeverzekerd in de diefstalwaarborg.

omniumverzekering bestelwagen  
omniumverzekering bestelwagen  
Wat gebeurt er bij een ongeval?

Contacteer bij schade of diefstal uw verzekeringsmakelaar.

U krijgt een vergoeding voor alle beschadigde koopwaar en materieel in de bestelwagen en de aangekoppelde aanhangwagen. Daarna worden ook de kosten terugbetaald die gemaakt werden voor de redding, bewaring en opruiming van de vervoerde goederen.

Als de koopwaar vertraging oploopt en u daardoor een contractueel vastgelegde schadevergoeding moet betalen aan uw klant, dan komt Pack Koopwaar en Materieel daarin tussen.

Zowel de vergoeding van reddings-, bewarings- en opruimingskosten, als de schadevergoeding voor te laat geleverde koopwaar kan oplopen tot 20% van het verzekerde bedrag, met een minimum van 12.500 euro voor bewezen kosten.

Wat zijn de belangrijkste uitzonderingen?

Wanneer ben ik niet verzekerd?

Pack Koopwaar en Materieel verzekert u niet voor:

 • schade veroorzaakt door de vervoerde goederen zelf. U kan zich wel tegen deze risico's beschermen met een aparte verzekering BA Auto of BA Onderneming.
 • schade veroorzaakt door kapotte of loszittende verpakking of door een gebrekkige en niet marktconforme zekering.
 • een ongeval waarbij de bestuurder dronken is of in een gelijkaardige toestand verkeert; waarbij het voertuig overladen of in slechte staat is/
 • bepaalde voorwerpen (behalve als AG  op voorhand akkoord gaat) :
  • waarden: biljetten, muntstukken, juwelen, curiosa of verzamelobjecten,
  • persoonlijke spullen zoals gsm, gps en andere elektronica. U kunt deze spullen wel verzekeren in een apart contract,
  • planten en snijbloemen,
  • ​tabakartikelen,
  • ​het materieel en de koopwaar van foorkramers.

De lijst hierboven is niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw tussenpersoon.​

bestelwagen koopwaar en materieel  
 
 

​​​​​​​

Consumentenbescherming & klachtenbeheer
Raadpleeg de wettelijke informatie over onze verzekeringen!
   Algemene voorwaarden en contractuele documenten