tienjarige aansprakelijkheid verzekeringsattesten
Een vraag?
Contacteer onze partners!

Hoe geef ik mijn werven aan en verkrijg ik mijn verzekeringsattesten?

Werven waarvoor de stedenbouwkundige vergunning wordt afgeleverd vanaf 1 juli 2018 zijn onderworpen aan de verplichte verzekering tienjarige aansprakelijkheid. Als aannemer (of andere dienstverlener in de bouwsector) moet u bij de aanvang van de werken een verzekeringsattest voorleggen aan de architect en aan de bouwheer.


In welke gevallen en voor wie is deze verzekeringsplicht van toepassing?

De verzekeringsplicht geldt voor werken aan gebouwen die bestemd zijn voor bewoning (eengezinswoningen of appartementen) in België, waarbij de tussenkomst van een architect is vereist. Het kan gaan om bouw- of renovatieprojecten. De aansprakelijkheid die verzekerd is, moet gelinkt zijn aan de stabiliteit en waterdichtheid van de gesloten ruwbouw. De problemen met de waterdichtheid moeten de stabiliteit van de woning in gevaar brengen, om in aanmerking te worden genomen.

Hoe kan ik mijn wettelijke verplichtingen nakomen?

De verzekering van de Tienjarige aansprakelijkheid biedt u een bescherming zoals de wet vereist. U kunt deze verzekering onderschrijven als aanvulling bij uw BA Ondernemingen. Daarna moet u gewoon de betrokken nieuwe werf aangeven via de online tool.

Hoe verkrijg ik mijn verzekeringsattesten?

Hebt u vragen over de waarborg, de onderschrijving of het verkrijgen van uw verzekeringsattesten? Neem dan contact op met uw makelaar.

U kan ook zelf uw werven aangeven en uw attest aanvragen via de online tool.

 

Ik geef mijn werf aan en ik verkrijg mijn verzekeringsattest