Elk jaar spaart u voor uw pensioen via uw zelfstandige beroepsactiviteit. In principe krijgt u het kapitaal aan het einde van uw contract. Maar wist u dat u dit kapitaal ook vroeger (geheel of gedeeltelijk) kan gebruiken voor de financiering van een vastgoedproject (aankoop of renovatie)? We vertellen er alles over!
Dankzij het kapitaal dat u hebt gespaard via een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen), een IPT (individuele pensioentoezegging) of een POZ (pensioenovereenkomst voor zelfstandigen), kan u uw spaartegoed meteen gebruiken om een vastgoedproject te financieren!
Samengevat:
Loontrekkende? Uw groepsverzekering kan een alternatief zijn!
Welke projecten kan u financieren?
Concreet zijn er 2 mogelijkheden:
1. Voorschot
U vraagt een voorschot op het reeds opgebouwde pensioenkapitaal van uw verzekeringscontract. Het contract loopt door en u blijft sparen tot de einddatum.
U kan nadien, als u dat wenst, dit voorschot geheel of gedeeltelijk terugbetalen. Als het voorschot aan het einde van het contract niet is terugbetaald, wordt het bedrag gewoon afgetrokken van het eindkapitaal.
2. Inpandgeving
U gebruikt uw pensioenkapitaal als garantie voor een klassieke hypotheeklening. Als u voortijdig sterft, hoeven uw dierbaren de lening niet terug te betalen (afhankelijk van het bedrag).
Het gedroomde pensioen van Filip? Nog vele mooie jaren in zijn buitenverblijf in Spanje.
Maar Filip is een realist! De vastgoedprijzen blijven stijgen en hij vraagt zich af of hij zijn project nog zal kunnen financieren als hij met pensioen gaat. Dankzij het advies van zijn verzekeringsadviseur besluit hij nu te starten met het aanvullend pensioenkapitaal van zijn IPT-contract.
De voordelen voor Filip?
Nu de praktische kant van de zaak geregeld is, moet hij nog maar één ding beslissen: wordt het Andalusië of toch Catalonië?
Praat net als Filip met uw verzekeringsadviseur. Hij bepaalt samen met u de formule die het best bij uw behoeften en doelstellingen past!
-------
Deze advertentie heeft betrekking op de pensioenverzekeringen 2e pijler van AG (tak 21). Zij zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. Vóór de onderschrijving van het product is het noodzakelijk om de algemene voorwaarden en de infofiche 2e pijler, gratis beschikbaar op www.ag.be, door te nemen.