Ontdek de bijbehorende producten

Erkende onthaalmoeder: wat met de verzekeringen?

​De organisaties ‘Kind en Gezin’ en ‘O.N.E’ verplichten de onderschrijving van een verzekering BA Professionele voor erkende onthaalmoeders. Daarnaast raden ze ook sterk aan om een aanvullende ongevallenverzekering te onderschrijven om alle soorten ongevallen te dekken.

Controleer dus of uw onthaalmoeder de nodige verzekeringen heeft onderschreven in het huishoudelijk reglement dat u ontvangt als u uw kind inschrijft. Controleer ook of de vergoedingsgrenzen van de verzekeringsmaatschappij volgens u toereikend zijn!

Als u zelf thuis werkt als onthaalmoeder, weet dan dat u dankzij uw Top Familiale een dekking geniet van uw private en professionele aansprakelijkheid, op voorwaarde dat u maximaal 5 kinderen opvangt. U hoeft dus geen afzonderlijke verzekering BA Professionele te onderschrijven.

Er is wel een uitzondering als u de erkenning van ‘Kind & Gezin’ wil krijgen. In dat geval, gezien de nieuwe verplichtingen opgelegd door het decreet ‘Kind & Gezin’ (van kracht sinds 1 april 2014), geniet het de voorkeur om een specifieke verzekeringsformule BA Professionele te onderschrijven.

Verminderen