Ontdek de bijbehorende producten

Ik leen tuingereedschap en het raakt beschadigd

​Met een gewone familiale verzekering bent u niet verzekerd voor schade aan geleende spullen. Met Pack Familiale+ van AG Insurance wel!

Lenen = overeenkomst

In de herfst en na de winter smeekt uw tuin om een grote onderhoudsbeurt. Heggen moeten geschoren worden, kapotte bomen omgezaagd en het terras schoongemaakt. Als u niet alle nodige tuingereedschap zelf in uw tuinhuis hebt staan, leent u het waarschijnlijk van uw buurman of huurt u het bij een doe-het-zelfwinkel.

Of u het materiaal nu leent of huurt, u moet het uiteraard in zijn originele staat terugbrengen. Als u het leent van uw buurman maakt u met hem daarover eigenlijk een stilzwijgende overeenkomst, een contract dat niet op papier staat. En als u het huurt, moet u waarschijnlijk een contract ondertekenen.

Net omwille van die contractuele verbintenis dekt uw gewone familiale verzekering u niet als u het geleende of gehuurde gereedschap beschadigt. Een familiale verzekering dekt immers alleen uw extracontractuele aansprakelijkheid. Dat wil zeggen: uw aansprakelijkheid buiten een contract, of dat nu op papier staat of niet.
Verminderen

Pack Familiale+

Pack Familiale+ biedt u echter de mogelijkheid om u ook te verzekeren voor materiaal dat u leent óf huurt. Deze dekking is uniek in België.

Ook goed om weten: dankzij Pack Familiale+ wordt geen vrijstelling afgehouden van de schadevergoeding aan uw buurman of de doe-het-zelfzaak, als het schadebedrag hoger ligt dan het bedrag van de in uw verzekeringspolis bepaalde vrijstelling. Men noemt dit de Engelse  vrijstelling.
Verminderen