vakantie sport risico buitenland winter zomer
Ontdek de bijbehorende producten

Welke verzekeringen heb ik nodig voor een sportieve vakantie?

​Vakantie staat voor u synoniem met sporten! De zomer is inderdaad het ideale moment voor allerlei openluchtactiviteiten. Wandelen, trekken, bergbeklimmen? Of zeilen, jetskiën, waterskiën of diepzeeduiken? Het risico op een ongeval is nooit ver weg. Stemmen uw verzekeringen overeen met uw behoeften? In België en ook in het buitenland?

Ongevallenverzekering

Ze beschermt u 24 uur per dag tegen de financiële gevolgen van een ongeval dat zich voordoet in het kader van uw privéleven, ook tijdens het onbezoldigd sporten.

Dankzij de verzekering 'Formule 24' van AG Insurance zijn alle sporten die u beoefent als amateur buiten clubs of verenigingen gedekt, met uitzondering van parachutespringen, zweefvliegen, ULM, deltavliegen, ballonvaart, benji of parapente.

Verminderen

Reisbijstand

Naast de terugbetaling van de medische kosten en hospitalisatiekosten in het buitenland voorziet uw reisbijstand ook in repatriëring bij een ongeval in het buitenland, indien nodig onder medisch toezicht. Het medisch team van de bijstandsverlener bepaalt de plaats en de modaliteiten van de repatriëring, op basis van de medische richtlijnen.

De reisbijstand voorziet ook in een tussenkomst voor de opzoekings- en reddingskosten, zowel op zee als in de bergen.

Verminderen

Familiale verzekering

​Als u tijdens het beoefenen van amateursporten verwondingen veroorzaakt aan derden, voorziet uw verzekering in een terugbetaling van de medische kosten en de hospitalisatiekosten ten laste van derden.

Als het ongeval echter plaatsvindt tijdens het jetskiën, zeilen met een boot van > 300 kg of een boot met een motor van > 10 DIN PK, dan sluiten de meeste maatschappijen hun tussenkomst uit.

Dankzij 'Pack Familiale+' van AG Insurance wordt de schade terugbetaald die zou veroorzaakt zijn aan het gehuurde of geleende materiaal ter gelegenheid van sportactiviteiten, behalve schade aan jetski's, zeilboten > 300 kg of motorboten > 10 DIN PK.

Schade veroorzaakt aan het eigen materiaal en/of bergingskosten (in geval van schipbreuk, de terugbetaling van de kosten voor het recupereren van uw jetski of zeilboot bijvoorbeeld) worden niet vergoed door Pack Familiale+.

Verminderen

Verzekering pleziervaartuigen

AG Insurance biedt liefhebbers van plezierboten een specifieke verzekering aan die het volgende dekt:

  • Burgerlijke aansprakelijkheid
  • Materiële schade aan de boot
  • Diefstal van de boot en toebehoren
  • Brand van de boot
  • Opzoekings- en reddingskosten
  • Bergings- en lichtingskosten
  • Individuele ongevallenverzekering, ook in het kader van waterskiën of andere recreatieve voertuigen gesleept door de verzekerde boot, als dit is opgenomen in de bijzondere voorwaarden.

 

Wilt u graag meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw verzekeringsadviseur.  

AG Insurance wenst u een schitterende vakantie!
Verminderen