medische kosten buitenland gedekt
Ontdek de bijbehorende producten

Zijn de medische kosten in het buitenland gedekt?

Een ongeval krijgen of ziek worden tijdens de jaarlijkse vakantie waarnaar u zo uitkeek? Niemand wil dit meemaken. En ook al zit het in een klein hoekje, het zal u maar gebeuren. Dan kunt u maar beter over een degelijke bijstandsverzekering beschikken zodat u geen financiële kater overhoudt aan de medische kosten in het buitenland.

​Iedereen weet dat in een aantal landen de medische en hospitalisatiekosten echt de pan uit rijzen. Gelukkig vergemakkelijkt binnen de Europese Unie (plus Ijsland, Noorwegen, Zwitserland en Australië) de Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK) de toegang tot onvoorziene medische zorgen. Deze kaart is het bewijs dat u verzekerd bent door de Belgische sociale zekerheid. U betaalt dan enkel het persoonlijke aandeel en niet de volledige medische kosten.
Maar opgelet: met de EZVK hebt u enkel recht op een tussenkomst van het ziekenfonds zoals in België. U krijgt dus niet alle medische en hospitalisatiekosten terugbetaald in het buitenland. Een deel zult u nog steeds zelf moeten dragen.

En dit betekent ook dat de EZVK niet geldig is in de meeste andere landen. Denk hierbij aan de USA, een bestemming waar elk jaar toch wel wat landgenoten naartoe gaan. Daar is er helemaal geen enkele tussenkomst in de medische kosten. En we weten allemaal dat de hospitalisatiekosten er tot de hoogste van de wereld behoren.

Verminderen

Bijstandsverzekering is een must

​Een degelijke bijstandsverzekering zoals Top Bijstand, de reisbijstandsverzekering van AG Insurance, is dus absoluut noodzakelijk. Top Bijstand voorziet in een zeer ruime tussenkomst:

  • overal ter wereld betaalt Top Bijstand de medische en/of hospitalisatiekosten tot 50 000 euro.
  • u kunt ook kiezen voor de optie “medische kosten onbeperkt”. De limiet van 50 000 euro voor medische kosten in het buitenland valt dan weg. Zeker een aanrader voor wie buiten Europa op reis gaat.
Verminderen

En wat met mijn Erasmus-student tijdens zijn verblijf in het buitenland?

​Speciaal voor studenten die met Erasmus studeren in het buitenland, heeft AG Insurance een speciale reisbijstandsverzekering in het leven geroepen: de verzekering “Student in het buitenland”. Dit contract voorziet in de dekking van medische en hospitalisatiekosten, en dit zonder beperking. Ook buiten Europa en dus ook in de USA!

Verminderen