Top TravelStop
Ontdek de bijbehorende producten

Mijn bagage is verloren, wie kan me helpen ?

​Uw vliegtuig is al een hele tijd geland en u staat nog alleen aan de bagageband… U ontbreekt een koffer.
Een slecht begin van de vakantie… Wie kan u helpen?

Bij verlies of beschadiging van uw bagage in de luchthaven zijn de luchtvaartmaatschappijen volgens het Verdrag van Montreal verplicht een schadevergoeding te betalen die kan gaan tot 1 100 EUR max. per verloren bagage en dat na een termijn van 21 dagen.

Maar als u uw koffers verloren bent onderweg, tussen het hotel en de luchthaven, of als ze gestolen werden in het hotel

 • Of als uw fototoestel, smartphone of identiteitspapieren gestolen werden tijdens de reis enz.
 • Of als u alleen (zonder touroperator) een cruise, hotel, busreis gereserveerd hebt
 • Of als u op reis vertrekt met uw eigen wagen of met de mobilhome

 

Eén advies: neem een Reisannuleringscontract Top TravelStop​ (meer dan 30 dagen voor u vertrekt).

De waarborg Bagage van uw Reisannuleringscontract Top TravelStop beschermt u in geval van verlies van uw bagage. Dankzij deze waarborg geniet u: 

 • Hulp en een vergoeding bij verlies of volledige of gedeeltelijke beschadiging van uw bagage.
 • Een tussenkomst in geval van diefstal van uw fototoestel of de juwelen die u op reis draagt.
 • Een tussenkomst in geval van diefstal van bagage die zich in uw autokoffer bevond terwijl deze op slot was en er dus werd ingebroken.
 • Enz. 


Als u kiest voor een jaarcontract en de formule Familie, zijn de waarborgen van Top TravelStop geldig voor alle reizen die u en uw kinderen maken in de loop van het jaar. Zelfs als uw kinderen zonder u op reis zouden gaan tijdens dezelfde periode als uzelf, bijvoorbeeld omdat u van de gelegenheid gebruik maakt om op romantische cruise te gaan.

Verminderen

Wat moet u doen als u uw bagage verloren bent?

​Ga onmiddellijk naar het onthaal of het kantoor van de dienst Bagage van de luchthaven of de luchtvaartmaatschappij om aangifte te doen van het verlies of de vertraging van de levering. U zult er een PIR-formulier (Property Irregularity Report) moeten invullen.

  • Indien uw bagage die bij een vliegreis naar behoren is ingecheckt en onder de verantwoordelijkheid is geplaatst van de luchtvaartmaatschappij, met meer dan 6 uur vertraging aankomt, voorziet Top TravelStop een tussenkomst voor de dringende aankopen voor eerste behoeften inzake kleding en toiletartikelen binnen de 48 uur na de landing.​

  • De kosten voor de aankoop van kleding en toiletartikelen zijn gedekt tot een bedrag van maximaal 300 € per verzekerde.

Als u een reisbijstandsverzekering afgesloten hebt, komt deze tussen om u ter plaatse een koffer met persoonlijke spullen toe te sturen of om een vergoeding toe te kennen zodat u de producten voor eerste behoeften kunt aankopen. 

Verminderen

Nuttige tips

 • Verdeel uw kleren over verschillende koffers.
 • Kleef of hang een etiket op uw bagage waarop u uw naam en bestemming vermeldt, evenals uw gsm-nummer. Kleef ook een identificatiebewijs aan de binnenkant van uw koffer. Op die manier kunt u gemakkelijk bewijzen dat de bagage van u is.
 • Haal alle etiketten van vorige reizen van uw koffers; dit kan immers voor vergissingen zorgen bij de verzending.

 

 Problemen met de reis die u geboekt hebt?

 

 

Verminderen