6 dingen die veel mensen vergeten als ze op reis vertrekken
Ontdek de bijbehorende producten

6 dingen die veel mensen vergeten als ze op reis vertrekken

Alles bij?

De vakantie komt eraan! Dit keer hebt u alles onder controle. U hebt een lijstje gemaakt van de kleren en alle andere dingen die u moet inpakken. De koffers staan klaar: zonnecrème, zonnebril, handdoeken, … Zelfs een EHBO-kistje. Alles bij? Dit is onze top 6 van dingen die we vaak vergeten als we op reis vertrekken.

 

 1. Tandenborstel

  Blijft vaak liggen aan de wasbak omdat u hem vlak vóór het vertrek nog gebruikt. Net als de haardroger trouwens. Tip: stel een herinnering in op uw smartphone.
 2. Papieren

  U hebt aan alles gedacht: identiteitskaart, Europees rijbewijs, Europese ziekteverzekeringskaart, kaartje van de hospitalisatieverzekering, … Alles zit klaar in een tasje maar u laat het op tafel liggen als u vertrekt!
  Stop het de avond voordien al in uw bagage … En voeg dit ook toe aan de herinnering op uw smartphone.
 3. Onderhoud van de wagen

  8 Belgen op 10 gaan met de wagen op reis. Op voorhand een onderhoud laten doen is dus zeker aan te raden. Hoe staat het met het oliepeil? En de bandendruk? Ga langs bij uw garage als u twijfelt. 
 4. Onderhoud van de wagen

  Elk jaar tanken meer dan 15 000 mensen de verkeerde brandstof … Begrijpelijk in een vreemd land waar u de taal niet spreekt. De app Google Translate kan u helpen maar toch sluit u best een verzekering af voor bijstand en repatriëring.
 5. Ijskast en vuilbakkenpoubelles

  En denk ook aan de vuile was
   • Haal alle bederfbare etenswaren uit uw ijskast.
   • Was en droog de vuile was,
   • Maak de vuilbakken leeg.
 6. Bloed geven!

  In de zomervakantie en rond de eindejaarsfeesten is de vraag naar donorbloed het hoogst. Vergeet dus geen bloed te geven vóór u op reis vertrekt!

Ik ge​ef bloed vóór ik vertrek!
Verminderen

​​