Een kindje op komst?
Ontdek de bijbehorende producten
Een ziekenhuisopname melden?

Een kindje op komst?

Ga na wat uw verzekering dekt

Een zwangerschap en bevalling zijn mooi, maar ook een hele klus. Nadien wilt u in alle rust bekomen en genieten van uw baby. Dan helpt het als u zich over de kosten van de bevalling geen zorgen hoeft te maken. Controleer daarom vooraf wat uw hospitalisatieverzekering precies dekt.

U kunt een individuele of een beroepsgebonden hospitalisatieverzekering genieten. Controleer of volgende aspecten goed verzekerd zijn.
Verminderen

Checklist dekkingen

  • ​U wilt u in alle rust en privacy van uw baby genieten en kiest voor een eenpersoonskamer. Check zeker of uw verzekering alle kosten volledig vergoedt zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

  • U wilt liefst thuis, in uw vertrouwde omgeving, bevallen. Is een thuisbevalling verzekerd?

  • In welke mate zijn de medische kosten vóór en na uw bevalling verzekerd?

  • De baby kondigt zich vroeger aan dan verwacht en u moet in allerijl naar het ziekenhuis. Is dringend ziekentransport gedekt in uw verzekering?

  • Na uw ziekenhuisverblijf vindt u het aangenaam om in een proper huis thuis te komen en nog wat hulp te krijgen met de baby en het huishouden. Zijn extra diensten zoals kraamhulp, huishoudhulp, kinderoppas en oppas voor huisdieren verzekerd?

  • Uw dokter schrijft u postnatale kinesitherapie voor. Kunt u voor de vergoeding bij uw verzekeraar aankloppen?

  • Uw baby blijkt een wiegendoodtest nodig te hebben. Vergoedt uw verzekering de kosten?

  • Wat als zwanger worden niet meteen lukt en u gaat voor in-vitrofertilisatie (IVF), intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) of in-vitromaturatie (IVM)? Vergoedt uw verzekering deze vruchtbaarheidsbehandelingen?
Verminderen

AG Care Hospitalisatie

AG Care Hospitalisatie en de optie Delta bieden een erg uitgebreide dekking voor uw zwangerschap en bevalling, extra diensten, postnatale en vruchtbaarheidsbehandelingen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het kostenplaatje en kunt u volop genieten van uw kersverse spruit.

Meer weten over de terugbetaling van uw bevalling door AG Insurance?

Verminderen