Kan een verzekeraar mijn hospitalisatieverzekering stopzetten na een schadegeval?
Ontdek de bijbehorende producten
Een ziekenhuisopname melden?

Kan een verzekeraar mijn hospitalisatieverzekering stopzetten na een schadegeval?

​U kunt gerust zijn. Het is wettelijk bepaald dat een verzekeraar uw hospitalisatieverzekering niet zomaar kan beëindigen of wijzigen omwille van uw leeftijd of na een hospitalisatie of zware ziekte met hoge medische kosten.

Wet-Verwilghen en individuele voortzetting

​Sinds de wet-Verwilghen in 2007 is een hospitalisatieverzekering een levenslange overeenkomst tussen de klant en de verzekeraar. Enkel de verzekerde kan beslissen om de verzekering op te zeggen. Slechts bij niet-betaling of fraude door de verzekerde, heeft de verzekeraar het recht de verzekering eenzijdig te wijzigen of op te zeggen. Een hospitalisatieverzekering geeft u dus levenslange dekking en zekerheid, wat uw schadehistoriek ook is.
Verminderen

Levenslange dekking

​Als u vandaag een hospitalisatieverzekering afsluit, dan bent u er zeker van dat uw algemene voorwaarden altijd dezelfde blijven.
Verminderen

Levenslange zekerheid

​U hebt niet alleen zekerheid over de dekking van uw hospitalisatieverzekering. Uw instapleeftijd in een individuele hospitalisatieverzekering bij een privéverzekeraar wordt namelijk ‘vastgeklikt’, waardoor u altijd de premie zal blijven betalen op basis van die leeftijd. Zo behoudt u steeds het overzicht van wat u terugbetaald zal worden, aan welke premie.
Verminderen