verzekering van BOB
Ontdek de bijbehorende producten

De verzekering van BOB

Zorg dat ‘bobben’ een feest blijft

​BOB is al lang geen onbekende meer. Wanneer er gefeest wordt, is hij er maar wat graag bij. Om daarna zijn vrienden veilig naar huis te brengen. Maar ook BOB kan bij een ongeval betrokken raken. En hoe zit het dan met de verzekering? Waarop moet u letten als u zelf BOB bent en als BOB u thuisbrengt?

U bent zelf BOB...

​… en brengt uw vrienden thuis met de auto van een van hen.

Hebt u een BA Familiale bij AG Insurance? AG Insurance beloont het verantwoordelijk rijgedrag van zijn BOB-klanten. Onder bepaalde voorwaarden geniet u de gratis waarborg BOB+​, zelfs wanneer u met de wagen van iemand anders rijdt.

Bovendien heeft de eigenaar van de auto ​een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, want dat is wettelijk verplicht. Check dat even voor u achter het stuur kruipt.

Bij een ongeval in fout betaalt die BA Autoverzekering:

  • de schade aan alle betrokken personen, inclusief uw passagiers,
  • maar niet uw eigen verwondingen en niet de schade aan de auto van uw vriend.

 

Als uw vriend ook een omniumverzekering heeft voor zijn auto, kan hij daarop rekenen voor de schade aan zijn wagen.

Helemaal gerust bent u als uw vriend bovendien een bestuurdersverzekering onderschreven heeft. Die beschermt iedere bestuurder die met zijn wagen rijdt en vergoedt dus uw eventuele verwondingen.

Bent u zelf bij AG Insurance verzekerd aan bonus-malus -2, dan geniet u de waarborg BA Max. Deze gratis verzekering vergoedt u altijd voor uw kwetsuren, om het even met welke auto u rijdt. Dus ook als u BOB bent en uw vrienden met hun auto naar huis brengt.

Verminderen

U rijdt mee met BOB...

​... in uw auto.

Dan blijven alle verzekeringen voor uw wagen gewoon gelden. Als BOB in fout is :

  • vergoedt uw BA-Autoverzekering uw eigen kwetsuren en die van alle andere betrokken personen, behalve BOB.
  • Hebt u een BA Auto bij AG Insurance? In bepaalde gevallen​ is de waarborg BOB+​ inbegrepen. Die kan ook tussenkomen voor herstellingen aan uw auto.
  • dekt uw omniumverzekering de schade aan uw auto.
  • vergoedt uw bestuurdersverzekering de verwondingen van BOB.

 

Bent je zelf bij AG Insurance verzekerd aan bonus-malus -2, dan geniet BOB de waarborg BA Max. Deze gratis verzekering vergoedt iedere bestuurder die met uw wagen  rijdt.

Tot slot nog dit: als BOB niet in fout is bij een verkeersongeval, dan wordt alle schade vergoed door de verzekeraar van diegene die wel in fout is.

Verminderen