BOB verzekerd
Ontdek de bijbehorende producten

Wanneer ben ik via de waarborg BOB+ verzekerd en wanneer niet?

​BOB rijdt een goede vriend naar huis als die te veel gedronken heeft en zelf niet meer veilig terug geraakt. Veel goede bedoelingen dus, maar soms heeft zelfs BOB een verkeerongeval. Gelukkig bestaat er de waarborg BOB+ bij AG Insurance.​​​​

BOB-dekkingen bieden een goede bescherming voor materiële schade wanneer BOB het stuur overneemt van iemand die te diep in het glas gekeken heeft. De waarborg BOB+ van AG Insurance gaat nog een stapje verder en beschermt BOB ook wanneer hij of zij een vriend naar huis brengt die gewond is geraakt. Enkele scenario's:​

Verminderen

BOB voor dronken vriendin

​Mijn vriendin heeft een glaasje op en geraakt niet meer veilig thuis. Ik wil haar helpen en kruip achter het stuur van haar wagen. Maar bij het achteruitrijden bots ik tegen een geparkeerde auto. De schokdemper van haar auto moet volledig vervangen worden. De andere wagen heeft een stevige bluts in zijn flank.

  

Scenario 1: Mijn vriendin heeft een BA autoverzekering maar geen omnium. Ik heb een BA Familiale bij AG Insurance en geniet de gratis waarborg BOB+.

Haar BA-verzekering vergoedt de eigenaar van het andere voertuig, terwijl mijn waarborg BOB+ van mijn BA Familiale de schade aan haar auto betaalt (volgens de geldende voorwaarden en limieten).

Scenario 2: Mijn vriendin heeft een BA Auto, een omnium en ik heb een BOB waarborg

Haar BA autoverzekering vergoedt de schade aan de tegenpartij en haar omnium de schade aan haar eigen wagen.
 

Scenario 3: Mijn vriendin heeft alleen een BA auto en ik heb geen BOB waarborg

Haar BA autoverzekering vergoedt de schade aan de tegenpartij, maar voor de schade aan de auto van mijn vriendin moeten we zelf betalen (ik of mijn vriendin)​.

Verminderen

BOB rijdt omdat jij gewond bent

Tijdens een partijtje tennis, glijd ik uit op de baan. Mijn voet zwelt op en mijn tennispartner biedt aan om me meteen naar de spoed te brengen. Maar in zijn haast botst hij pardoes op een auto voor hem. Beide auto's raken beschadigd.

 

Scenario 1: Ik heb een BA Auto, geen omnium maar wel een waarborg BOB+

Mijn BA autoverzekering vergoedt de schade aan de voorligger en mijn BOB+ van mijn BA Auto zorgt ervoor dat mijn eigen auto hersteld kan worden (volgens de geldende voorwaarden en limieten).
 

Scenario 2: Ik heb alleen een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid

Mijn BA Auto vergoedt de schade aan de voorligger, voor mijn eigen schade moet ik zelf opdraaien.
 

Scenario 3: Ik heb een BA Auto, een omnium en de waarborg BOB+

Mijn BA-verzekering betaalt de schade aan de voorligger, mijn omnium komt tussen voor mijn eigen wagen.

 

De waarborg BOB+ vult de BA Auto en de BA familiale perfect aan en biedt BOB een uitgebreide bescherming. Klanten van AG Insurance met 3 contracten waaronder de BA Auto en/of BA Familiale krijgen de waarborg BOB+ gratis. Lees hier in welke situaties je de waarborg BOB+ geniet en ook welke uitsluitingen er zijn (bv. dronkenschap). 

Verminderen

​​​​​