elektrische auto en verzekeringen in belgië
Ontdek de bijbehorende producten

Een elektrische auto verzekeren, waar moet ik op letten ?

En hoe zit het met de verzekering?

​In België rijden er begin 2018 slechts een paar duizend elektrische auto’s rond. Toch zijn er aan de aankoop ervan heel wat voordelen verbonden. Bovendien heeft uw verzekeraar een oplossing in huis voor uw verplichte BA-verzekering. Want ook als u met een elektrische auto rijdt, hebt u die nodig.

​Elektrische auto’s zijn voorlopig geen succes in België. Nochtans heeft een elektrische auto een heel groen imago. Hij produceert geen CO2, fijn stof en stikstofoxiden. En hij is veel stiller dan een voertuig met een verbrandingsmotor. Uw elektrische auto veroorzaakt dus weinig geluidsoverlast.

Elektrische auto’s zijn bovendien zuinig in verbruik. Het kost u heel wat minder om de batterijen op te laden, dan om vol te tanken met benzine of zelfs diesel. En aangezien een elektrische auto minder onderdelen nodig heeft, betekent dit minder onderhoudskosten.

Ook de overheid vindt dat er te weinig elektrische auto’s rondrijden. Daarom heeft de Vlaamse regering beslist om vanaf 1 januari 2016 de aankoop ervan te ondersteunen. Wie zich als particulier een nieuwe elektrische auto aanschaft, krijgt een premie van maximaal 4000 euro. U vindt hierover meer informatie op de website www.vlaanderen.be.

Verminderen

Wat met de verzekeringen?

 • BA Auto
  Elke eigenaar van een motorrijtuig dat zich op de openbare weg begeeft, is wettelijk verplicht zijn burgerlijke aansprakelijkheid te verzekeren. Dit geldt dus ook voor alle elektrische voertuigen (auto’s, moto’s, bromfietsen en bepaalde elektrische fietsen).
  Het vermogen van de elektrische motor, uitgedrukt in kW, is de belangrijkste factor om de premie voor uw elektrische auto te bepalen.

 • Omnium
  U sluit een omniumverzekering voor een elektrische auto af op net dezelfde manier als voor een klassieke wagen.

 • Top Bijstand
  De bijstandsverzekering van AG Insurance zal u van pas komen bij een lege batterij. Onze bijstandsverlener zal in dat geval het verzekerde voertuig takelen naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt of tot bij u thuis. Natuurlijk kunt u ook bij andere gevallen van pech of ongeval rekenen op de Top Bijstand.
Verminderen