elektrische auto en verzekeringen in belgië
Ontdek de bijbehorende producten

Een elektrische auto verzekeren, waar moet ik op letten ?

Een paar tips om de juiste keuze te maken

​Elektrische auto's zijn milieuvriendelijk, ze produceren geen CO2 of stikstof en stoten minder fijnstof uit. Bovendien zijn ze stiller dan wagens met een verbrandingsmotor. ​Maar hoe loopt de elektrificatie van het wagenpark in ons land?

In 2022 bleven geëlektrificeerde auto's, d.w.z. hybrides en voertuigen met 100% elektrische batterijen (BEV, PHEV en HEV), marktaandeel winnen en vertegenwoordigden ze een op de drie nieuwe auto's, vergeleken met een nieuwe auto op de vier in 2021. In detail is dit vertegenwoordigt 124.372 nieuwe geëlektrificeerde auto's, ofwel 37.619 BEV (100% elektrisch), 59.281 PHEV (oplaadbare hybrides met stekker) en 27.242 HEV (zelfoplaadbare hybrides).​

Welke verzekeringen voor mijn elektrische auto?

 • BA Auto
  Eigenaars van motorrijtuigen die zich op de openbare weg begeven, zijn wettelijk verplicht hun burgerlijke aansprakelijkheid te verzekeren. Dit geldt dus ook voor elektrische voertuigen (auto's, moto's, bromfietsen en bepaalde elektrische fietsen). Het vermogen van de elektrische motor, uitgedrukt in kW, en de aankoopwaarde van de auto zijn de belangrijkste gegevens om de verzekeringspremie voor je elektrische auto te bepalen. AG geeft je 10% korting op je BA-premie, tijdens de hele looptijd van je contract. Bereken de premie snel online.

Onze tip: Beperkte autonomie of veranderd rijgedrag? Mensen die weinig rijden (minder dan 15.000 km/jaar) kunnen ook voor hun elektrische auto kiezen voor een verzekering op basis van het aantal afgelegde kilometer.


 • Omnium
  Brand, diefstal, glasbreuk, aanrijding met dieren, natuurgeweld en materiële schade: de omniumverzekering dekt heel wat schade, ook bij elektrische voertuigen. Als je kiest voor een omniumverzekering, ben je gerust, ook wat betreft de dekking van risico's die specifiek zijn voor elektrische auto's. Laadkabels, eventuele extra veiligheidsmaatregelen na een ongeval, ... De procedure om een omniumverzekering af te sluiten voor een elektrische auto is dezelfde als voor een 'traditionele' auto. Als je offertes van verschillende verzekeraars vergelijkt, hou er dan rekening mee dat al deze nieuwe behoeften zijn gedekt. AG dekt deze risico's.

WEETJE

Wanneer de batterij van een elektrisch voertuig bij een ongeval beschadigd raakt, zet de takeldienst of de hersteller het voertuig soms in quarantaine om bijkomende schade door mogelijke brand te voorkomen. Hou hiermee rekening als je een verzekering afsluit, want de kosten van deze voorzorgsmaatregel kunnen snel oplopen.

Onze tip: Vergelijk naast de gedekte situaties ook het bedrag van de vrijstelling en de waardevermindering bij een schadevergoeding.


 • Bijstand
  De bijstandsverzekering van AG is handig als de batterij van je wagen plat is. Als onze bijstandsverlener je voertuig niet ter plaatse kan opladen met een booster, sleept hij het naar de dichtstbijzijnde laadpaal of tot bij je thuis. Bij een ongeval kan je ook rekenen op je Top Bijstand of Top Mobility & Travel Assist.

 

 • Bijkomende verzekeringen
  Bestuurdersverzekering, rechtsbijstandverzekering: ook als je elektrisch rijdt, zijn deze verzekeringen zinvol.
  Als je als bestuurder gewond raakt, dekt de bestuurdersverzekering onder meer de kosten van je verwondingen. En bij een geschil kan je dankzij de rechtsbijstandverzekering rekenen op juridische bijstand om je belangen te verdedigen.Verminderen

PLUG IN VOOR VOORDELEN!


Tot en met 30/06/2023:

 • Als je​ voor je elektrische of hybride wagen voor een BA Auto of Top Omnium van AG kiest​, krijg je tot 10% korting op je jaarlijkse premie en dit tijdens de hele duur van je contract.
 • Als je daarnaast ook Top Bijstand of Top Mobility & Travel Assist voor je elektrische wagen afsluit, krijg je een Mobiflow-laadpas en een herlaadbudget van 25 euro. Hiermee laad je je auto op aan bijna 185.000 openbare laadpalen in Europa en ongeveer 95% van de openbare oplaadpunten in België. ​

BEREKEN NU JE PREMIE​


Veel rijplezier!

Verminderen
​​​