autoverzekering per kilometer
Ontdek de bijbehorende producten

Betaal ik minder als ik minder kilometers per jaar rijd?

Heeft het een impact op je autoverzekering als je een beperkt aantal kilometers per jaar rijdt? Wel met de AG Kilometerbonus. Hoe minder je rijdt, hoe lager de kans op een ongeval. Daarom krijg je bij AG een voordeliger tarief als je minder dan 25.000 km per jaar aflegt.​​​

Bereken mijn verzekeringspremie​


Wat is de AG Kilometerbonus?

​Deze kilometerkorting geldt voor alle types van auto's. Of je nu met een diesel rijdt, een benzinewagen, een hybride auto of een model op CNG of elektriciteit, als je beperkte kilometers rijdt, wordt je autoverzekering goedkoper. Dit geldt voor een nieuwe polis, maar ook wanneer je je huidige verzekering overzet naar een nieuwe auto.

Rijd je weinig kilometers per jaar? Ontdek dan hier je korting.

Type voertuig

Aantal km

Korting

​​

(Hybride)benzine, CNG of elektriciteit

15.001 km - 25.000 km

-5 %

7.501 km - 15.000 km

-10 %

≤ 7500 km

-15 %

Diesel

7.501 km - 15.000 km

-5 %

≤ 7500 km

-10 %

Je krijgt tot 15 % korting op de premies voor:

  • BA Auto
  • Top Omnium
  • Top Occasium

BA Auto is de verplichte verzekering voor elk voertuig in het verkeer. Deze verzekering vergoedt bij een ongeval de schade aan derden als jij aansprakelijk bent. Ook de lichamelijke letsels van je passagiers zijn verzekerd in deze waarborg. Maar dat is nog niet alles. Want daarnaast geniet je bij AG Insurance altijd een onmiddellijke bijstand, de klok rond, in België en in het buitenland. In België krijg je bovendien gedurende minstens 24 uur een vervangwagen zodat je meteen weer op weg kunt.

Als je je BA uitbreidt met onze ruime Top Omnium of Top Occasium, geldt de korting ook op de waarborgen Multirisk (kleine omnium) en stoffelijke schade, die de schade verzekeren die jij of anderen aan je auto toebrengen. Zo kun je altijd gerust op weg.

Verminderen

Wat als mijn rijgewoontes veranderen en ik meer of minder kilometers ga rijden?

​Je rijdt nu misschien meer of minder dan 25.000 km, maar wat als dat binnenkort verandert? Geen enkel probleem!

  • Je kunt op elk moment de verandering in aantal kilometers meedelen aan AG en het tarief van je autoverzekering laten aanpassen.
  • Als je meer dan 25.000 km per jaar rijdt, kun je kiezen voor de optie 'onbeperkt aantal kilometers' en betaal je het basistarief.
  • Misschien zit er voor jou ook nog wel een andere korting in.​
Verminderen

​​​