Ontdek de bijbehorende producten

Bent u verplicht de schade aan uw auto te laten herstellen?

Lees de richtlijnen hierover

Moet u de schade aan uw auto eerst laten herstellen vooraleer de verzekeraar ze vergoedt? Als u niet in fout bent, is herstelling sowieso niet verplicht. Bent u wel in fout en hebt u een omniumverzekering, dan verplicht AG Insurance u evenmin om de schade te herstellen.  

Scenario 1: u bent niet in fout

‚ÄčIn dit geval vergoedt de BA-verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij uw schade. U bent niet verplicht om de schade aan uw auto te laten herstellen. Uiteraard daalt de waarde van uw auto als u hem niet laat repareren.
Verminderen

Scenario 2: u bent wel in fout en hebt een omniumverzekering

Als u aansprakelijk bent voor het ongeval en een omniumverzekering hebt, dan vergoedt die uw schade min de vrijstelling. AG Insurance eist niet dat de schade hersteld wordt.
 
Als u de omniumverzekering Top Omnium  hebt onderschreven, krijgt u steeds de herstellingskosten vergoed, inclusief btw, zelfs indien u uw wagen niet laat herstellen. In geval van de omniumverzekering Top Occasium  krijgt u eveneens de herstellingskosten vergoed, maar is een herstelling nodig opdat u eveneens het btw-bedrag uitgekeerd zou krijgen.
Verminderen

Scenario 3: u bent wel in fout en hebt geen omniumverzekering

U hebt in dit geval geen recht op een vergoeding. U kiest dan ook vrij of u de schade aan uw auto laat herstellen. In elk geval zult u zelf de factuur moeten betalen.
 
Hoewel de herstelling geen vereiste is, raden we aan uw auto altijd te herstellen, voor uw veiligheid en die van anderen. U vermijdt zo bovendien eventuele problemen bij uw volgende autokeuring.

Vind een erkende garage in uw buurt.

Verminderen