Heb ik recht op een vervangwagen na een ongeval?
Ontdek de bijbehorende producten

Heb ik recht op een vervangwagen na een ongeval?

​Stel, u bent betrokken bij een ongeval en uw auto kan niet meer verder. U hebt in bepaalde gevallen recht op een vervangwagen. Hier leest u wanneer en voor hoe lang.

​Als uw wagen na het ongeval niet meer verder kan rijden en weggesleept wordt door onze bijstandverlener of door de politie, dan hebt u bij AG Insurance recht op een vervangwagen in deze gevallen:

U hebt enkel een BA-verzekering voor uw auto

Dit is de wettelijk verplichte verzekering. Als u betrokken bent bij een ongeval in België en tot 30 km over de Belgische grens, dan hebt u gedurende 1 dag recht op een vervangwagen Deze termijn wordt verlengd tot de eerstvolgende maandag als het ongeval op een vrijdag of in het weekend gebeurt.

Of u nu in recht bent of in fout, als u kiest voor een erkende hersteller blijft uw mobiliteit gewaarborgd want u krijgt gratis een vervangwagen ter beschikking tijdens de herstelperiode of tijdens de hele periode dat u immobiel bent. In geval van totaal verlies krijgt u een vervangwagen tot de dag volgend op de dag dat de expert het totaal verlies bekendmaakt en dit voor maximaal zes dagen.

U hebt ook een kleine of grote omniumverzekering Top Omnium of Top Occasium

Als uw auto gestolen is, dan hebt u gedurende maximaal 30 dagen recht op een vervangwagen.

Is uw auto beschadigd door een aanrijding met een dier te hebben gehad bijvoorbeeld en kiest u voor een erkende hersteller, dan krijgt u gratis een vervangwagen ter beschikking tijdens de herstelperiode of tijdens de hele periode dat u immobiel bent. In geval van totaal verlies krijgt u een vervangwagen tot de dag volgend op de dag dat de expert het totaal verlies bekendmaakt en dit voor maximaal zes dagen.

U hebt een Top Bijstand-contract

Als uw voertuig door een technisch incident niet meer verder kan rijden, hebt u recht op een vervangwagen (categorie B) gedurende maximaal 15 dagen in België en maximaal 7 dagen in het buitenland (in alle landen waar uw groene kaart geldig is).

Met de optie ‘Upgrade vervangvoertuig’ kunt u bij technisch incident in België een vervangwagen upgraden van categorie B naar: 

  • een personenwagen uit categorie Luxury (type Mercedes E) als het verzekerd voertuig een personenwagen is, of
  • een bestelwagen waarvan het volume (m³) minstens gelijk is aan het volume (m³) van de verzekerde bestelwagen (met een maximum van 20m³).


Ingeval u een (kleine) omniumverzekering hebt en uw auto gestolen wordt, bedraagt de termijn maximaal 30 dagen.

Verminderen