Als fietser bent u een zwakke weggebruiker
Ontdek de bijbehorende producten

Als fietser bent u een zwakke weggebruiker

Wat houdt dit in?

​Bent u als fietser betrokken bij een ongeval met een motorvoertuig, dan wordt u aanzien als zwakke weggebruiker. Wat houdt dit precies in?

Een fietser wordt, net als een voetganger en een passagier van een motorvoertuig, door de wet beschouwd als een zwakke weggebruiker. Als u als fietser betrokken bent bij een ongeval met een motorvoertuig (bijvoorbeeld een auto of motor), dan vergoedt de BA-verzekeraar van dat voertuig sowieso uw lichamelijke schade, de schade aan uw kledij en de schade aan uw functionele prothesen zoals uw bril, hoorapparaat en dergelijke… Het maakt daarbij niet uit of u in fout bent of niet. Wel mag u het ongeval niet opzettelijk veroorzaakt hebben (voor kinderen tot 14 jaar geldt hier een uitzondering).
Verminderen

Pack OmniMobility

Uw letsels worden echter niet vergoed als er bij het ongeval geen motorvoertuig betrokken is. Als u tijdens een fietstocht bijvoorbeeld even niet oplet en tegen een paaltje rijdt. Om u als fietser optimaal én in alle omstandigheden te beschermen, biedt AG Insurance het Pack OmniMobility aan. Het vergoedt steeds uw medische kosten, ongeacht of er een motorvoertuig betrokken is bij het ongeval. En ongeacht de omstandigheden of de fiets waarmee u rijdt (tweewieler, driewieler of elektrische fiets). Bovendien kunt u met het Pack OmniMobility uw partner en uw kinderen mee verzekeren.
Verminderen

Welke waarborgen zitten in het Pack OmniMobility?

  • tot 6 250 euro vergoeding voor medische kosten na tussenkomst van het ziekenfonds.
  • tot 250 000 euro vergoeding in geval van blijvende invaliditeit.
  • een forfaitaire vergoeding van 25 000 euro in geval van overlijden.
  • ook uw passagier is verzekerd.
  • als u bij het fietsongeval gewond raakt: een vergoeding van maximaal 1000 of 2500 euro (u kiest zelf het maximumbedrag) voor materiële schade aan uw fiets en toebehoren. Dus ook aan uw bagagetas, kinderzitje, fietshelm, fietscomputer en –gps,…
  • bijstand in geval van diefstal, pech of een ongeval:
    • er komt een pechverhelper ter plaatse.
    • u krijgt een vervangfiets gedurende maximaal zeven dagen.
Verminderen