Ontdek de bijbehorende producten

Wie betaalt uw schade door een slecht wegdek?

Wij maken u wegwijs

​Elk jaar lopen bij de overheden in ons land enkele duizenden klachten binnen over schade veroorzaakt door de slechte staat van het wegdek. Als motorrijder kan u bij een ongeval door putten of barsten in de weg ook gewond raken. Wie vergoedt uw schade dan?

Bewijslast niet eenvoudig

De overheid moet zorgen voor veilige en goed onderhouden wegen. Als u schade oploopt, dan moet u bewijzen dat de schade veroorzaakt is door het slechte wegdek én dat de overheid daarbij een fout gemaakt heeft. Dat is niet evident. Rechters gaan dan ook niet snel over tot een veroordeling van de overheid.

Toch zien we dat de overheid steeds vaker aansprakelijk gesteld wordt, voor schade aan uw voertuig of lichamelijke letsels door putten in het wegdek bijvoorbeeld.​
Verminderen

Wat moet u doen?

 • Hebt u een omniumverzekering, dan geeft u de schade aan uw motor aan bij uw verzekeraar. Die zal de schade vergoeden en proberen om deze te verhalen op de beheerder van de weg. Uw omniumverzekering betaalt uw medische kosten of kledijschade evenwel niet terug. Hiervoor kunt u wel een extra Pack Moto+ nemen.

  Dit Pack omvat:
  • een dekking voor de lichamelijke letsels van de bestuurder.
  • een dekking voor schade aan uw motoruitrusting tot 2 000 euro.
  • geen afschrijvingen gedurende de eerste 18 maanden.
  • een vergoeding voor uw vervoerde voorwerpen.
  • een dekking Glasbreuk zonder vrijstelling.

 

 • Hebt u geen omniumverzekering, dien dan klacht in bij de overheid die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de weg en geef het schadegeval ook aan aan uw rechtsbijstandsverzekeraar die u zal helpen een vergoeding voor uw schade te bekomen.
Verminderen

Klachtenprocedure

​Wilt u een klacht indienen bij de overheid, volg dan de klachtenprocedure:

Verminderen