Wie is verzekerd in de BA-verzekering van mijn motor?
Ontdek de bijbehorende producten

Wie is verzekerd in de BA-verzekering van mijn motor?

​In België is de BA-verzekering wettelijk verplicht voor motors. Deze verzekering vergoedt de schade die u veroorzaakt aan derden. Dat kan de tegenpartij zijn, maar ook uw passagier. Lees hier welke schade gedekt is.

Schade van de tegenpartij bij een ongeval

Uw BA Moto-verzekering vergoedt de schade aan derden als u bij een ongeval in fout bent. Dit geldt ook wanneer een andere bestuurder met uw motor een ongeval veroorzaakt of als uw passagier aansprakelijk is voor het ongeval.
Verminderen

Schade van uw passagier

Bent u als bestuurder van uw motor betrokken bij een ongeval in België en loopt uw passagier schade op, dan zal uw BA-verzekeraar zowel de lichamelijke als kledijschade van de passagier vergoeden.
Verminderen

Schade van de bestuurder

​De lichamelijke schade van de bestuurder van uw motor – in veel gevallen uzelf –  wordt niet vergoed door uw BA Moto-verzekering.

​Hebt u echter een Omniumverzekering voor uw motor en daarenboven het Pack Moto+  onderschreven? Dan geniet u van een ruime dekking voor verplegingskosten, blijvende invaliditeit of overlijden ten gevolge van een ongeluk met uw motor.

​Een andere optie, waarmee u ook uw gezin mee beschermt, is de Globale Verkeersongevallenverzekering. Met deze exclusieve formule is iedereen gedekt: u, uw gezin en zelfs uw passagiers/inzittenden:

  • als bestuurder of passagier van een voertuig op vier wielen, motor, bromfiets, fiets;
  • als passagier van om het even welk voertuig op het land, in het water of in de lucht;
  • als voetganger wanneer een voertuig betrokken is.
Verminderen