met-pensioen
Ontdek de bijbehorende producten

Met pensioen: en wat nu gedaan?

Volop genieten dankzij uw appeltje voor de dorst


U bent net met pensioen. En plots hebt u zeeën van tijd om die dingen te doen die u altijd al uitgesteld hebt. Dat is extra leuk als u ook financieel voorbereid bent op een actieve oude dag.


Jarenlang ging het gros van uw tijd naar uw job. Nu u met pensioen bent, hebt u eindelijk een zee van tijd: voor het huishouden, de tuin, de vrienden, de kleinkinderen, de vereniging waarin u actief bent,… Kortom, tijd om te doen wat u graag doet. Was fotografie altijd al uw hobby, dan is dit het moment om wat extra fotomateriaal te kopen en uw skills te verfijnen. U wilt opnieuw meer gaan sporten? Vlieg erin en schaf u dat fitnessabonnement aan. Of u zou graag de mooiste plekjes van Europa ontdekken? Bestel alvast uw ticket en boek de charmantste hotelletjes.

U hebt het verdiend! Uw pensioen is de beloning voor een leven lang hard werken. Nu is het genieten.

Alles is mogelijk … op voorwaarde dat u bovenop uw wettelijk pensioen voor een aanvullend pensioen gezorgd hebt via de drie pensioenpijlers. Want uw wettelijk pensioen is niet genoeg. Het bedraagt gemiddeld slechts 60 % van wat u tijdens uw loopbaan verdiende. Hoe vroeger u destijds begonnen bent met sparen, hoe meer leuke dingen u nu kunt gaan doen. Geniet ervan!TIP: het kapitaal van uw groepsverzekering komt vrij. Beleg een deel ervan in een lijfrenteverzekering en garandeer uzelf levenslang van een bijkomend inkomen.

Verminderen