Ontdek de bijbehorende producten

Ouder worden heeft een impact op uw portemonnee

Bereid u goed voor

​We leven met z’n allen langer en hopelijk geniet u ook van een lange en mooie oude dag. Het betekent wel dat u meer middelen zult nodig hebben om alle kosten te betalen die het ouder worden met zich meebrengt. Uw wettelijk pensioen alleen volstaat niet, dus zorgt u best zelf voor een aanvulling.

​Met deze kosten moet u rekening houden als u ouder wordt:

 • de kosten van een langer leven
  Hoe ouder u wordt, hoe langer u in uw dagelijks levensonderhoud moet kunnen voorzien.
 • medische kosten
  Met de leeftijd stijgt het risico op fysieke ongemakken en chronische ziekten en moet u vaker een beroep doen op medische hulp.
 • zorgkosten
  Als u ouder wordt, is het goed denkbaar dat u ooit thuis extra hulp zult nodig hebben of in een rusthuis zult gaan wonen. Ook die rekeningen moeten betaald worden.
  Hier leest u hoeveel een rusthuisverblijf gemiddeld kost.
Verminderen

Kosten de baas blijven

​Uw wettelijk pensioen zal onvoldoende zijn om uw levensstandaard te behouden. Laat staan dat u ermee rond komt om de stijgende kosten van het ouder worden te betalen. Bij twee-derde van de gepensioneerden ligt het wettelijk pensioen lager dan 1 250 euro per maand. Een kwart van de gepensioneerden krijgt slechts 500 euro per maand.

Gelukkig kunt u zich financieel goed voorbereiden op uw pensioen. En het is nooit te vroeg, noch te laat om eraan te beginnen, integendeel… Er zijn verschillende opties:

 

 

 • vrij sparen
  Zelfs zonder fiscale stimuli loont het de moeite om een extraatje opzij te leggen voor uw oude dag.

 

 • groepsverzekering
  Sparen voor uw pensioen, maar dan via uw werkgever. Een mooi en interessant extralegaal voordeel.

 

Verminderen