assurances-financieres-accessibles-a-tous
Ontdek de bijbehorende producten

Zijn financiële verzekeringen voor iedereen weggelegd?

Wat als beleggen toegankelijker was dan u dacht?

​De vooroordelen over de beurzen en de financiële markten schrikken potentiële beleggers vaak af. Maar uw geld beleggen, met name via een financiële verzekering, zou wel eens de sleutel kunnen zijn om uw spaargeld een boost te geven! Klaar om de sprong te wagen? ​Lees hier hoe u dat doet! ​

Wat is een financiële verzekering?

Wanneer de meeste mensen het woord levensverzekering horen, denken zij in de eerste plaats aan een verzekeringspolis die voorziet in een uitkering in geval van overlijden van de verzekerde.

Maar financiële verzekeringen zijn ook levensverzekeringen (tak 21 of tak 23). Weliswaar met een totaal ander doel! Een financiële verzekering is in de eerste plaats bedoeld om een kapitaal op te bouwen of een bestaand kapitaal te laten aangroeien.​​

Verminderen

Financiële verzekering: weg met die vooroordelen over beleggen!

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten wat u NIET nodig hebt of moet doen om uw geld via een financiële verzekering te beleggen: 
 • ​​Hoog startkapitaal 
 • Diepgaande kennis van de beleggingswereld 
 • Uw waarden negeren: spreekt ethisch beleggen u aan? 
 • Bereid zijn om grote risico's te nemen met uw spaargeld​​​
Verminderen

Hoe kan u met een gerust hart beginnen te beleggen?

Beleg eerst kleine bedragen (vanaf 10 euro/maand)

De meest voorkomende misvatting over beleggen? Om te kunnen beleggen moet u beschikken over een hoog startkapitaal. Dat is totaal niet zo! Bij AG is het mogelijk om al vanaf 10 euro per maand te beleggen.

Financiële verzekeringen zijn een aantrekkelijke optie voor de meest voorzichtige beginnende beleggers. Zo kan u aan de slag gaan zonder al te veel in uw maandelijkse budget te hoeven snijden! U kan met een gerust hart uw eerste stappen zetten en vertrouwd raken met beleggen, voordat u grotere bedragen belegt.

Bedenk wel dat een verzekeringscontract een bepaald risiconiveau en verschillende kosten met zich meebrengt.

Kies voor een flexibele oplossing
Een onverwachte gebeurtenis dwingt u om uw beleggingsbudget tijdelijk te verlagen? Wees gerust: u kan het bedrag van uw betalingen aanpassen aan uw financiële situatie en uw prioriteiten!

Afhankelijk van de oplossing die u kiest, kan u de betalingen tijdelijk opschorten tot de situatie weer normaal is.

Beschikt u plots over een extra budget (erfenis, promotie enz.)? U kan ook bijkomende premies in uw contract storten en zo uw kapitaal laten aangroeien!

Stem uw beleggingsstrategie af op uw behoeften en verwachtingen
Beginnen met beleggen? Ja, maar niet zonder uw persoonlijke situatie, behoeften en beleggingsprofiel te bepalen! Door samen met uw tussenpersoon uw profiel op te stellen, begrijpt u beter uw risicotolerantie en kan u uw keuzes beter sturen. Zo beschikt u over een extra instrument om rationeel beslissingen te kunnen nemen, zonder dat de geringste daling van de markten paniek veroorzaakt.

De 3 meest voorkomende risicoprofielen in een oogopslag:
 • Defensief
  U wil zeker niet te veel risico's nemen om een hoger rendement te halen. Maar u bent bereid het jaarlijkse rendement van uw belegging lichtjes te zien schommelen.
 • Neutraal
  De balans tussen risico en opbrengst is voor u heel belangrijk. U bent bereid het jaarlijkse rendement van uw belegging matig te zien schommelen.
 • Dynamisch
  U bent niet bang om veel risico's te nemen om het hoogst mogelijke rendement te behalen. U bent bereid het jaarlijkse rendement van uw belegging sterk te zien schommelen.
Naarmate uw leven verandert, verandert ook het bedrag van uw betalingen. De geboorte van een kind, pensionering of de aankoop van een huis zijn allemaal gebeurtenissen die een impact kunnen hebben op uw budget.

​​

Goed om te weten

Elke belegging houdt een risico in, het risico om geld te verliezen. Wettelijk gezien heeft uw tussenpersoon de plicht om uw persoonlijke situatie, uw behoeften, en uw beleggersprofiel te beoordelen om u de meest geschikte optie te kunnen aanbieden.Stel uzelf concrete en realistische doelen
Het is perfect mogelijk om te beleggen als u zich concrete en realistische doelen stelt:

 • Uw pensioen voorbereiden
 • De overdracht van uw vermogen plannen
 • De toekomst van uw kind​eren voorbereiden
 • Uw spaargeld laten aangroeien
Meer info? Lees er h​ier alles over!

Diversifieer uw beleggingen om het risico op verliezen te beperken
Het is niet nodig om al uw eieren in hetzelfde mandje te leggen. Een goede diversificatie beperkt in de meeste gevallen het risico op verlies.

Afhankelijk van uw verwachtingen, behoeften en beleggingsdoelstellingen kan u kiezen voor een gewaarborgde interestvoet (tak 21) of juist voor een product met meer risico, maar met een potentieel hoger rendement (tak 23).

Vertrouw op de expertise van onze beheerders
U hoeft geen grondige kennis van de markten te hebben om te beleggen! Bij AG kan u met een gerust hart beleggen dankzij onze MultiManagement-aanpak.

Wat houdt dat in? De beleggingsmarkt telt vele gespecialiseerde fondsbeheerders met elk hun eigen visie en beheerstijl. AG werkt dagelijks met sommige van deze beheerders door hen een mandaat te geven. Zo kan u profiteren van hun expertise. Doel? Voortdurend risicobeheer en gediversifieerde beleggingen voor potentieel hogere rendementen.

Voor meer informatie over onze financiële verzekeringen kan u terecht op de volgende pagina's: spaa​rverzekering (tak 21) of beleggingsverzekering (tak 23). U vindt er in detail alle voorwaarden, kosten en belastingen.

Beleggen betekent ervoor kiezen om uw geld te laten renderen in tijden waarin spaarrekeningen nog maar weinig opleveren. Het is een langetermijnaanpak die u de mogelijkheid biedt uw spaargeld te laten aangroeien, in overeenstemming met uw verwachtingen en financiële situatie!


Beleggen? Ik ben geïnteresseerd!

ONTDEK ONS AANBOD​


​​
Verminderen
​​​​​