winstbescherming, fonds, defensief, belegging, verliesbeperker
Ontdek de bijbehorende producten

Wat is de Winstbeschermer en de Verliesbeperker?

In sommige tak 23-verzekeringen van AG Insurance is het mogelijk om beschermingsmechanismen te activeren: de Winstbeschermer en de Verliesbeperker. Het principe? Gebruikmaken van een defensiever fonds om de verworven meerwaarden te beschermen of de reserve van een bepaald fonds over te dragen naar kalmer vaarwater.

Winstbeschermer

Door de Winstbeschermer te activeren, kunt u er zeker van zijn dat de gerealiseerde meerwaarden in de toekomst niet verloren gaan. Vanaf een bepaald niveau draagt het mechanisme de meerwaarden automatisch over naar een defensiever fonds. Het percentage van de beschermer kan worden vastgelegd op 10 %, 20 % of 30 %.

Verminderen

Verliesbeperker

De Verliesbeperker voorkomt dat u te grote verliezen lijdt door vanaf een zeker niveau de volledige reserve van een bepaald fonds over te dragen naar het defensievere fonds. In dat geval hebt u verschillende mogelijkheden:

 • Het percentage van de Verliesbeperker kan worden vastgelegd op - 5 %, - 10 %, - 20 % of - 30 % (naargelang het betrokken product).

 • U bepaalt wat er gebeurt met de overgedragen reserve als het mechanisme in werking treedt:

  • U kunt kiezen voor een automatische herbelegging. De eenheden die werden overgedragen naar het doelfonds worden dan automatisch en maandelijks herbelegd in het gekozen basisfonds volgens de periodiciteit voorzien in het contract.
  • U kunt er ook voor kiezen om op eigen initiatief te herbeleggen. De reserve blijft dan in het defensievere doelfonds tot u beslist om te herbeleggen.

 • U kunt kiezen voor een dynamische aanpassing van de Verliesbeperker:

  • Als u voor een dynamische aanpassing kiest, past het mechanisme zich aan de positieve evolutie van de belegging aan zodra het belegde kapitaal stijgt met het percentage voorzien in het contract.
  • Als u kiest voor een Verliesbeperker zonder dynamische aanpassing, treedt de Verliesbeperker in werking als het in het contract voorziene beginniveau is bereikt, zelfs als de eenheidswaarde intussen sterk gestegen is. Dit beschermingsniveau blijft dan behouden tot u zelf beslist een hoger beschermingsniveau in te stellen. 
Verminderen

De Winstbeschermer en de Verliesbeperker zijn naargelang het betrokken product automatische of optionele beschermingsmechanismen. U betaalt enkel een maandelijkse bijdrage als de mechanismen worden geactiveerd. Die bedraagt jaarlijks 0,20 % per actief mechanisme. Een relatief beperkte kostprijs voor twee beschermingsmechanismen die het rendement van uw belegging op lange termijn verbeteren.

Verminderen