Ontdek de bijbehorende producten

Ben ik verzekerd bij een black-out?

​Schade door een afschakeling op zich is niet verzekerd. Toch hoeft u niet ongerust te zijn, want een elektrisch toestel raakt zelden beschadigd door een stroomonderbreking.

​Met de winter stijgt het risico op stroompannes. Maar dit jaar dreigen bij stroomtekort ook geplande afschakelingen, met de bedoeling om een totale black-out te vermijden. De schade die deze afschakelingen zouden veroorzaken aan uw elektrische toestellen, is niet verzekerd.
Verminderen

Wat dekt uw woningverzekering?

​De waarborg ‘elektriciteit’ in uw woningverzekering dekt immers schade door de ‘uitwerking van elektriciteit’. Dat is bijvoorbeeld wanneer een kortsluiting of overspanning schade veroorzaakt aan:

  • uw elektrische toestellen,
  • uw voedingswaren (privé), wanneer uw koelkast of diepvries stilgevallen is.

 

Toch hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken. Een afschakeling leidt immers zelden tot schade aan elektrische toestellen. Raakt een toestel bij de heropstart na een afschakeling toch beschadigd door een stroomstoot (overspanning), dan kunt u een beroep doen op uw woningverzekering.

Verminderen

Wat bij diefstal tijdens een afschakelling?

​Tijdens een afschakeling kan ook uw alarmsysteem zonder stroom vallen. Hoe zit het dan met de verzekering? Als u dankzij de plaatsing van dat alarm een korting op de waarborg Diefstal van AG Insurance geniet of de extra waarborgen van het Pack Veiligheid, dan bent u toch verzekerd als het alarmsysteem tijdens een afschakeling niet meer werkt. Op voorwaarde dat u de nodige preventiemaatregelen genomen hebt – zijn de batterijen voldoende opgeladen bijvoorbeeld  – en dat u voor Pack Veiligheid kunt aantonen dat het alarmsysteem gewoonlijk wel in gebruik is.

 

 

Uiteraard is het beter om met z’n allen een afschakeling of black-out te vermijden.

Verminderen