Ontdek de bijbehorende producten

Heb ik voor een passiefhuis een specifieke verzekering nodig?

​Bij sommige verzekeraars betaalt u standaard een hogere premie voor een passiefhuis. Zij houden immers rekening met de constructie of de gebruikte bouwmaterialen. AG Insurance rekent hetzelfde tarief als voor een gewoon huis en garandeert u een even uitgebreide dekking.

Een passiefhuis is gemiddeld zo’n 7 à 20 % duurder dan een traditionele woning. Het heeft immers:

  • een doorgedreven thermische isolatie,
  • geen koudebruggen,
  • een uitstekende luchtdichting,
  • een balansventilatie met warmteterugwinning,
  • een optimale, maar passieve opvang van zonne-energie en bodemwarmte,
  • energiezuinige huishoudtoestellen.
Verminderen

Duurdere verzekering?
Verzekeraars houden rekening met de constructiemethode en de bouwmaterialen om de heropbouwwaarde van een woning te bepalen. De heropbouwwaarde is het bedrag dat u nodig zou hebben om een gelijkaardige woning opnieuw te bouwen, na een brand bijvoorbeeld.
Bij een passiefhuis ligt die heropbouwwaarde hoger dan bij een traditioneel huis. Daarom rekenen bepaalde verzekeraars ook een hogere premie aan voor de brandverzekering van een passiefhuis.

 

Niet bij AG Insurance!
Met Top Woning van AG Insurance verzekert u uw passiefhuis aan dezelfde voorwaarden als een traditioneel huis. Mocht u ooit na een schade uw passiefhuis moeten herbouwen, dan kunt u wel rekenen op een schadevergoeding die een volledige heropbouw mogelijk maakt.

Verminderen

Goed om weten
Voortaan moet elke woning die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gebouwd wordt, voldoen aan de passiefstandaard. De overheid stelt daarvoor premies ter beschikking.

Ook in Vlaanderen en Wallonië gelden sinds 1 januari 2015 nieuwe regels inzake premies voor energiezuinige woningen.
Verminderen