kot inrichten
Ontdek de bijbehorende producten

5 tips om je kot te pimpen

Voel je helemaal thuis

​Je hebt een studentenkamer gevonden en wil die graag opvrolijken. Maar de ruimte is beperkt, net als je budget. Met deze 5 tips geraak je al een heel eind en voel je je binnenkort helemaal thuis op kot.

1. Geef spullen een tweede kans

Je hoeft heus niet alles nieuw te kopen om het gezellig te maken op je kot. Familie en vrienden zijn maar wat blij dat ze die 'arme' kotstudent een zetel, lamp of krukje 'van thuis' kunnen meegeven. Vintage spullen zijn trouwens hip en het is fun om ermee aan de slag te gaan. Snuister dus zeker eens op zolder, in de kringloopwinkel of op tweedehandswebsites.

Verminderen

2. Beken kleur

Verf je muren in een lichte kleur en schilder ook je meubeltjes mee. Toon-op-toon doet je kot groter lijken. Voeg kussens, plaids of een tapijtje toe in een opvallende tint en je kamer krijgt meteen pit.

TIP: vraag wel eerst aan je kotbaas of je de muren mag schilderen. En zet je kaders gewoon tegen de muur, dan beschadig je de verf niet.

Verminderen

3. Kies gepaste meubels

Plaats meubeltjes die:

  • ofwel laag en slank zijn zodat ze je zicht niet belemmeren en de kamer niet kleiner doen lijken.
  • ofwel de hoogte van je ruimte goed benutten, zoals een hoogslaper met bureau of kasten eronder of sobere schragen aan de muur.
  • multifunctioneel zijn, zoals een slaapbank of een bed met lades onder, een tafel die je ook als bureau kunt gebruiken of krukjes die ook als nachttafeltje kunnen dienstdoen.
Verminderen

4. Creëer sfeer

​Misschien vind je het prettig als de slaap- en studeerruimte op je kot toch wat gescheiden zijn? Scherm ze van elkaar af met een licht gordijn, een scherm of een meubel. Kleed je kamer verder aan met een slogan of oude affiches op de muur, een stijlvolle spiegel, plantjes en zachte kussens op je bed. Sfeerverlichting mag niet ontbreken en hoeft niet duur te zijn. Alleen op een goede bureaulamp bespaar je beter niet. Ten slotte verdienen ook je eigen boeken, foto's en muziekinstallatie een plekje in je studentenkamer. Wist je trouwens dat je spullen verzekerd blijven via de brandverzekering van je ouders?

Verminderen

5. Doe vooral waar je zelf zin in hebt!

Gooi je alle interieurtips over lichte kleuren en matchende meubels overboord? Ook goed! Wat ons betreft, spatten de kleuren van je muren en combineer je verschillende stijlen met elkaar. Zolang jij je maar thuis voelt op je kot.

Verminderen