Uw schuldsaldoverzekering (voor)financieren …
Ontdek de bijbehorende producten

Uw schuldsaldoverzekering (voor)financieren …

… via pensioensparen of langetermijnsparen

​U huurt vandaag, maar overweegt om later een woning te kopen. Op dat moment zal u wellicht een schuldsaldoverzekering onderschrijven. U kunt deze in bepaalde gevallen (voor)financieren via pensioensparen of langetermijnsparen.

​Hoe vroeger u begint te sparen voor uw pensioen, hoegroter het opgebouwde kapitaal zal zijn. Bovendien geniet u een fiscaal voordeel op de gestorte premies.

Verminderen

Uw schuldsaldoverzekering financieren via langetermijnsparen

​U hebt een levensverzekering onderschreven in het kader van langetermijnsparen. Op het moment dat u een woning koopt, kunt u de reserve van die levensverzekering gebruiken om uw schuldsaldoverzekering geheel of gedeeltelijk te financieren. In de praktijk bestaan er verschillende mogelijkheden: ofwel wordt uw contract omgezet in een schuldsaldoverzekering voor het bedrag dat nodig is om uw lening te verzekeren (het bedrag dat eventueel overblijft, blijft in het contract langetermijnsparen en blijft aangroeien tot de einddatum), ofwel dient een deel van uw contract om de overlijdensverzekering te financieren die gelinkt is aan uw lening.

Verminderen

Uw schuldsaldoverzekering financieren via pensioensparen

Sommige pensioenspaarverzekeringen bieden de mogelijkheid om een dalende overlijdensdekking toe te voegen (deze neemt af naargelang het resterende terug te betalen kapitaal) die gelinkt is aan uw hypothecaire lening. Deze dekking dient dan als schuldsaldoverzekering.
Vraag advies aan uw verzekeringsadviseur. Hij of zij kan u het best helpen.
Verminderen