Wie is Wim?

Wie is Wim Vermeir?

Wim bekleedt momenteel de post van chief investment officer. Dit betekent dat hij en zijn team verantwoordelijk zijn voor een goed beheer van de investeringsportefeuille van AG Insurance.

Wim wordt geboren eind jaren '60 en studeert aan de Universiteit Gent. Hij studeert af als burgerlijk ingenieur fysica, maar zet zijn studies voort aan de Vlerick School of Management. Hij behaalt er een MBA, alvorens assistent in de bedrijfsfinanciën te worden. Gepassioneerd door de financiële markten doet hij research naar verschillende thema's zoals kapitaalsrisico en de financiering van groeiende ondernemingen.

Zijn carrière in de financiële sector begint in 1995 bij BACOB. Hij bekleedt er de post van fondsmanager en stapt dan over naar Cordius Asset Management als verantwoordelijke voor duurzame investeringen en asset allocatie. We zijn dan in het jaar 2000. Drie jaar later vervoegt hij de rangen bij Dexia Asset Management waar hij chief investment officer wordt en ook lid van het directiecomité in 2006.

In 2011 start Wim een nieuw hoofdstuk in zijn professionele loopbaan bij AG Insurance. Dankzij zijn expertise combineert Wim de functie van chief investment officer en verantwoordelijke voor de investeringen voor rekening van Ageas. Twee belangrijke posten waarvoor hij direct aan Hans De Cuyper, CEO van AG Insurance rapporteert, die zetelt in het directiecomité van Ageas.

Naast de financiële sector is Wim, geadopteerde Brusselaar, gepassioneerd door muziek en tuinieren. Zonder fietsen te vergeten.

 

Lees zijn recente artikels