AG Care Hospitalisatie
Uw hospitalisatieverzekering.
Ontdek deze producten en ontvang gratis een offerte samen met een berekening van de premie bij
BNP Paribas Fortis
Uw makelaar
Onderschrijven kan tot en met 69 jaar voor wie in België gedomicilieerd is en aangesloten is bij een Belgisch ziekenfonds.
Vrije keuze

Bij een hospitalisatie kiest u zelf uw ziekenhuis, arts en kamertype (bijv. eenpersoonskamer bij een bevalling).

Wereldwijde dekking en bijstand

Ook op vakantie of zakenreis in het buitenland geniet u uitgebreide waarborgen én meer (o.a. repatriëring, opsporings- en reddingskosten, …).

Geen te betalen voorschot of factuur

U hoeft in het ziekenhuis niets te betalen. Met de optie Medi-Assistance regelen wij uw medische kosten rechtstreeks met het ziekenhuis.

Onze dienstverlening: voor, tijdens en na de opname

U krijgt uitleg en dienstverlening op mensenmaat, zowel online als aan de telefoon.

Winnaars van de DECAVI-trofee 2020 en 2021 ‘Gezondheiszorgverzekering’’

DecaviDecavi

 


Waarom is AG Care Hospitalisatie iets voor mij?

Iedereen wordt ooit opgenomen in het ziekenhuis. Dankzij AG Care Hospitalisatie, de hospitalisatieverzekering van AG Insurance, hoeft u zich niet druk te maken over de financiële gevolgen. Uw genezing staat centraal.

AG Care Hospitalisatie betaalt uw gemaakte medische kosten terug; tijdens de opname, maar ook bij de voor- en nabehandeling (1 maand voor tot en met 3 maanden na de hospitalisatie). Bovendien worden de behandelingskosten van een zware ziekte het hele jaar door terugbetaald, zelfs zonder ziekenhuisopname.

De terugbetaling gebeurt, in tegenstelling tot andere verzekeraars en de ziekenfondsen, onbeperkt en zonder kostenplafond. In uw contract – en onderaan deze pagina – vindt u enkele logische uitsluitingen terug die buiten de dekking vallen. Zo weet u meteen wat u mag verwachten. 

Bovendien won AG Care Hospitalisatie net als vorig jaar de DECAVI-trofee 2021 voor beste ‘Verzekering Gezondheidszorgen.​
DecaviDecavi​​​​​​

AG Care Hospitalisatie
Een uitgebreide bescherming, vóór, tijdens en na een ziekenhuisopname en bij een zware ziekte.
Wat heeft deze verzekering mij te bieden?
​ AG Care Hospitalisatie biedt u uitgebreide waarborgen:
 • Hospitalisatie: terugbetaling van uw medische kosten bij een ziekenhuisopname (ziekte, ongevallen en medisch begeleide vruchtbaarheidsbehandelingen), ook in een eenpersoonskamer*.
 • Pre- en post (voor- en nabehandeling): terugbetaling van uw medische kosten in verband met een hospitalisatie, vanaf 1 maand voor de opname tot en met 3 maanden erna. Denk aan dokterskosten en geneesmiddelen, maar bijv. ook kinesitherapie, thuisverpleging en orthopedische toestellen.
 • Zware ziekten: medische kosten voor de behandeling van 30 zware ziekten worden zelfs zonder ziekenhuisopname terugbetaald.
 • Dekking en bijstand in het buitenland: uitgebreide waarborgen bij onvoorziene medische kosten in het buitenland + extra diensten zoals repatriëring, transportfaciliteiten voor gezinsleden, …
 • Medi-Assistance (optie): AG Insurance betaalt uw factuur rechtstreeks aan het ziekenhuis. U hebt bovendien recht op bijkomende diensten, tijdens en na de opname, zoals kinderopvang, huishoudhulp, ...
 • Delta (optie): mogelijkheid om te kiezen voor de meest uitgebreide waarborg, met o.a. een verdubbeling van de pre- en postperiode tot 2 en 6 maanden.

AG Insurance past een ziekenhuissegmentatie toe, waardoor in het overgrote deel van de ziekenhuizen de medische kosten volledig worden vergoed, ongeacht het gekozen kamertype*. Voor wie om persoonlijke redenen kiest voor een privékamer in een van de duurdere ziekenhuizen, zijn er volgende opties: 

 • Universitaire optie: een volledige terugbetaling bij een verblijf in een eenpersoonskamer van duurdere universitaire ziekenhuizen (ziekenhuizen in de lijst met een ‘U’). 
 • Optie SL: volledige terugbetaling bij een verblijf in een eenpersoonskamer van alle duurdere, meestal Brusselse ziekenhuizen. Ideaal als u in (de omgeving van) Brussel woont.

ontdek de ziekenhuislijst

​​

De ziekenhuislijst wordt bijgewerkt overeenkomstig de algemene voorwaarden en volgens de organisatiestructuur van de Belgische ziekenhuizen.

​​Tot slot hebt u ook de mogelijkheid om in uw contract een jaarlijkse vrijstelling op te nemen. Dit is het bedrag dat bij een ziekenhuisopname voor uw rekening blijft. Een hogere vrijstelling betekent een lagere premie.


 

* In bepaalde, doorgaans Brusselse ziekenhuizen, is 50 % van de ziekenhuisfactuur bij een opname in een privékamer ten laste van de patiënt. Bij een opname in een tweepersoonskamer is er een volledige terugbetaling.

 
Waar en wanneer ben ik verzekerd?
AG Care Hospitalisatie is een verzekering zonder wachttijd. Na de medische aanvaarding bent u onmiddellijk gedekt.
 
En dat levenslang, want AG Care Hospitalisatie is een contract voor het leven waarbij enkel u de verzekering eenduidig kan opzeggen. 
 
De waarborg gaat met u mee over de grenzen. Zo kan u onbezorgd op vakantie of zakenreis. Bovendien is in het buitenland extra bijstand voorzien.
AG Care Hospitalisatie
De waarborg gaat met u mee over de grenzen. Zo kunt u onbezorgd op vakantie of zakenreis.
AG Care Hospitalisatie
Geen financiële zorgen. Concentreer u op wat echt telt: uw gezondheid.
Ik word gehospitaliseerd. Wat nu?
​Met AG Care Hospitalisatie kan u zich concentreren op wat echt belangrijk is: uw gezondheid. Wij zorgen voor de financiële en administratieve afhandeling van uw opname.
 
Voor uw comfort staat alle informatie over de terugbetaling van uw hospitalisatie voortaan op 1 website. Van de aangifte van uw opname tot de terugbetaling: u vindt het er allemaal.


Voor welke voornaamste risico’s ben ik niet verzekerd?

​In deze polis zijn een aantal uitsluitingen opgenomen, zoals medische kosten die volgen uit roekeloos of opzettelijk gedrag, of uit het gebruik en misbruik van alcohol of verdovende middelen.
Niet-medisch noodzakelijke behandelingen (bv. esthetische ingrepen, anti-conceptiebehandelingen en preventieve check-ups en onderzoeken) vallen eveneens buiten de dekking.
Ook de behandeling van een voorafbestaande aandoening of zwangerschap, alsook tandzorgen zijn uitgesloten.

De lijst hierboven is niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw tussenpersoon.

Neem voor het afsluiten van deze verzekering het IPID-document door, met duidelijke en beknopte informatie over uw toekomstige verzekering.

Belangrijk ! Als gevolg van een wijziging van de wet wordt de uitsluiting of, in voorkomend geval, de dekking (via de waarborg Delta) van medisch begeleide vruchtbaarheidsbehandelingen aangepast. Voortaan worden de medisch begeleide vruchtbaarheidsbehandelingen gewaarborgd in de hospitalisatieverzekering van AG, voor zover ze gepaard gaan met een ziekenhuisopname en er een wettelijke tussenkomst is.  

AG Care Hospitalisatie
 
 
 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Consumentenbescherming & klachtenbeheer
Raadpleeg de wettelijke informatie over onze verzekeringen!
 • Hoe gaat AG om met mogelijke belangenconflicten?
 • Welke segmentatiecriteria past AG toe bij aanvaarding, omvang van de waarborg en premieberekening?
 • AG Insurance (afgekort AG) NV is een Belgische verzekeringsonderneming. Alle verzekeringscontracten zijn onderworpen aan het Belgisch recht. Voor meer informatie over de juridische gegevens van AG, klik hier.
 • Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?
 • Wij nodigen u uit kennis te nemen van het gestandaardiseerd informatiedocument en de algemene voorwaarden over het verzekeringsproduct alvorens het product te onderschrijven. Deze documenten zijn gratis beschikbaar op onze website.
Heeft u een vraag?
Heeft u een vraag?
Contacteer één van onze gespecialiseerde partners om u te helpen.