Bonus-malus
Ontdek de bijbehorende producten

Bonus-malus berekenen, hoe moet dat?

​Goede bestuurders worden beloond: de premie voor hun BA-autoverzekering daalt naarmate ze langer schadevrij autorijden. De ongevallen in fout worden in rekening gebracht. Zo werkt het bonus-malus systeem.

​Tot 2004 waren alle BA-autoverzekeraars in België wettelijk verplicht om hetzelfde bonus-malussysteem te gebruiken. Dat maakte vergelijken eenvoudig.

Nu gebruiken ze allemaal hun eigen criteria en bonus-malusschalen. De verschillende systemen met elkaar vergelijken, is niet evident.

In elk geval betaalt u minder premie als u schadevrij rondrijdt. De verzekeraars houden echter ook rekening met de schadegevallen in fout.

Hoe lang draagt u de gevolgen van een ongeval in fout?

Bij AG Insurance passen we de Turbo Bonus toe. Daardoor tellen ongevallen die langer dan vijf jaar geleden zijn, niet meer mee voor de berekening van uw bonus-malus (BM). U krijgt daardoor de kans om sneller de absolute bodemschaal, BM -2, te bereiken en het laagste tarief te genieten.

Bonus-malusschaal -2

Als u deze bodemschaal gehaald heeft, geniet u bovendien nog twee voordelen:

  1. AG Insurance garandeert u deze schaal levenslang. Met andere woorden, als u in de toekomst een ongeval veroorzaakt, dan heeft dit geen invloed op uw premie. U betaalt zelfs na een ongeval de laagste premie.
  2. Een standaard BA-autoverzekering vergoedt de kwetsuren van de bestuurder niet. Maar bij AG Insurance krijgt u bij BM -2 de waarborg BA Max aangeboden zonder bijpremie. Deze verzekering vergoedt de lichamelijke schade van iedereen die met uw auto rijdt. Uiteraard dus ook van u als hoofdbestuurder. Deze verzekering treedt zelfs op als u met een andere wagen rijdt, waar ook ter wereld. Uw lichamelijke letsels worden vergoed.
    U kunt deze dekking overigens nog uitbreiden tot BA Max XL. Zo beschermt u uw passagiers bij een ongeval om het even waar ter wereld
Verminderen