Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto
Een verplichte verzekering die veel verder gaat dan de wet. Met bonus-malus -2 én de laagste premie voor het leven*, gratis bijstand en een vervangwagen.
Ontdek deze producten en ontvang gratis een offerte samen met een berekening van de premie bij
BNP Paribas Fortis
Uw makelaar
De verzekering BA Auto is verplicht voor elke eigenaar die zijn motorvoertuig in het verkeer brengt.
Voordelige prijs

Wanneer uw wagen is uitgerust met 2 rijhulpsystemen. Als u minder dan 25.000 km per jaar rijdt, profiteert u van de AG KmBonus.

Onmiddellijke bijstand, 24u/24 en met vervangwagen!

Bij ongeval geniet u gratis onmiddellijke bijstand in België en in het buitenland (zelfs in geval van een lekke band!). In België krijgt u een vervangwagen gedurende 24 uur! Download de Mobility Assist App voor een nog snellere bijstand.

Ook als bestuurder verzekerd

BA Max, aangeboden aan de beste bestuurders met BM -2, vergoedt uw lichamelijke letsels tot 250.000 euro. Gratis en automatisch.

Sneller de laagste bonus-malusgraad via Turbo Bonus

Een voordelig berekeningssysteem dat geen rekening houdt met ongevallen die zich meer dan 5 jaar geleden voordeden!

Uw passagiers ook verzekerd in het buitenland

Met BA Max XL, een aanvullende uitbreiding, worden de lichamelijke letsels van uw passagiers even goed vergoed als in België. Voor een snellere en voordeligere procedure.

 
Waarom is de BA Autoverzekering van AG Insurance iets voor mij?

De wet verplicht elke eigenaar die zijn motorvoertuig in het verkeer brengt, een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA Auto) af te sluiten. Uw BA Auto dekt de blessures van uw passagiers en de schade aan de andere weggebruikers door een ongeval waarvoor u aansprakelijk bent.

Het basiscontract van BA Auto is identiek bij alle verzekeringsmaatschappijen ... of toch bijna! Want dankzij gratis uitbreidingen zoals de onmiddellijke bijstand, bonus-malus -2, RC Max, ... maakt de Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto van AG Insurance echt wel het verschil!

Verhuurt u regelmatig uw wagen via deelplatformen?
Als u kiest voor de optie Pack CarSharing, dan komt uw BA-verzekering ook tussen bij schade aan anderen tijdens de verhuur van uw wagen.

Voordelige prijs

U kiest uw kilometerschijf en krijgt een premie aangepast aan uw profiel.

Type voertuigAantal kmKorting
(Hybride)benzine, CNG of elektriciteit15.001 km - 25.000 km-5 %
7.501 km - 15.000 km-10 %
≤ 7500 km-15 %
Diesel7.501 km - 15.000 km-5 %
≤ 7500 km-10 %

 

 • ​10 % korting voor veilige wagens
Voordeel voor alle wagens uitgerust met 2 rijhulpsystemen uit de lijst van erkende rijhulpsystemen.​

 

auto wassen
Een verplichte verzekering die veel verder gaat dan wat wettelijk vereist is
Wat dekt BA Auto?

Uw BA Auto dekt de lichamelijke letsels van uw passagiers en de schade aan de andere weggebruikers bij een ongeval waarvoor u aansprakelijk bent.

Omdat ze wettelijk verplicht zijn, lijken de BA Auto-contracten van de verschillende verzekeringsmaatschappijen sterk op elkaar.
Maar bij AG Insurance is uw BA Auto veel meer dan een gewone verplichte verzekering. Oordeelt u zelf:

 • Bij ongeval geniet u gratis onmiddellijke bijstand (= slepen tot aan dichtstbijzijnde garage) in alle landen van uw groene kaart en bij een ongeval in België (of tot 30 km over de grens) ee​n vervangwagen gedurende 24 uur! Download de Mobility Assist App om de pechverhelping te vergemakkelijken.
 • De beste bestuurders levenslang* beloond
  Bij AG Insurance daalt de bonus-malusgraad tot -2. Als u deze laagste graad hebt bereikt, dan mag u er zeker van zijn dat u hem levenslang* behoudt! En u betaalt meteen de laagste premie. Zelfs bij een ongeval in fout!
 • Een klassieke BA Auto vergoedt nooit de blessures van de bestuurder. Bij AG Insurance genieten de beste bestuurders (die met BM -2) automatisch en gratis BA Max. Een uitbreiding die de lichamelijke letsels van de bestuurder vergoedt tot 250 000 euro. Levenslang**!
 • Vergeten we ook Turbo Bonus niet, ons bonus-malusberekeningssysteem dat geen rekening houdt met ongevallen die zich meer dan 5 jaar geleden voordeden. U betaalt dus niet meer voor de ongevallen in het verleden en u bereikt sneller de laagste bonus-malus.
 • Uitbreiding BOB+ Heb je naast BA Auto nog 2 andere contracten bij AG dan krijg je BOB+​ er gratis bovenop.
  De schade veroorzaakt door je BOB aan jouw wagen wordt vergoed.
  Ben je zelf BOB in de wagen van een ander en heb je een BA Familiale bij AG, dan is de materiële schade aan de auto die je bestuurt ook verzekerd.

*Onder voorbehoud van enkele specifieke situaties zoals een schadegeval met vluchtmisdrijf of veroorzaakt door een verzekerde in staat van dronkenschap.

**De waarborg BA Max is gekoppeld aan de waarborg BA zelf.

Waar en wanneer ben ik verzekerd?

U bent verzekerd in alle landen die vermeld staan op uw groene kaart.
De waarborg BA Max is wereldwijd van toepassing.

Wat is de looptijd van mijn contract?

Het betreft een contract met een duur van 1 jaar, stilzwijgend verlengd voor dezelfde periode, behalve wanneer één van de partijen ten minste 3 maanden vóór de vervaldag van de overeenkomst zich ertegen verzet.

auto op reis
 
pechverhelping
Een onmiddellijke bijstand de klok rond
Wat gebeurt er bij een ongeval?

U hebt een ongeval (in België of in eender welk land van uw groene kaart) en u kunt uw traject niet verderzetten? 

Dan kunt u dag en nacht rekenen op onze gratis onmiddellijke bijstanddienst die:

 • uw wagen sleept tot de dichtstbijzijnde garage. 
​ Bij een ongeval in België of tot 30 km over de grens zal onze bijstanddienst bovendien: ​
 • een vervangwagen ter beschikking stellen gedurende 24 uur (en tot maandag als het ongeval zich voordoet op vrijdag of tijdens het weekend);
 • uw niet-gewonde passagiers naar huis of naar hun oorspronkelijke bestemming brengen.

Wist u bovendien dat het met de Mobility Assist App nóg makkelijker is om uw bijstand aan te vragen? De app lokaliseert u automatisch en laat u toe de sleepwagen live te volgen vanop uw smartphone (de app is beschikbaar op de Play Store en App Store).

AG Insurance staat synoniem voor

 • flexibiliteit: u bent vrij om de hersteller te kiezen; maar AG Insurance werkt nauw samen met een uitgebreid netwerk van erkende herstellers. Laat uw wagen herstellen binnen dit netwerk om een aantal voordelen te genieten.
 • eenvoud: als u aangifte doet van uw ongeval bij uw verzekeraar AG Insurance en u kiest voor een erkende hersteller; dan zal deze hersteller u reeds de volgende werkdag contacteren om de nodige afspraken te maken.
 • gemak: of u nu in recht bent of in fout, als u kiest voor een erkende hersteller blijft uw mobiliteit gewaarborgd. U krijgt gratis een vervangwagen ter beschikking tijdens de herstellingsperiode. Bovendien vinden expertise en herstelling plaats op hetzelfde moment waardoor u geen tijd verliest en betaalt AG Insurance de factuur rechtstreeks aan de hersteller als u in recht bent.

Vind een erkende hersteller in uw buurt.

Voor welke voornaamste risico's ben ik niet verzekerd?

- De ongevallen die opzettelijk worden veroorzaakt.

- Het besturen van een wagen in dronken toestand of onder invloed van drugs.

- De schade veroorzaakt door bestuurders die niet over een geldig rijbewijs beschikken. In deze gevallen vergoedt de maatschappij echter de derden, maar oefent zij een verhaal uit tegen de aansprakelijke voor het ongeval.

- De schade aan het voertuig aangeduid in het contract.

De lijst hierboven is niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw tussenpersoon.

makelaar
 
Burgelijke aansprakelijkheid auto
 
Onze BA Auto is ‘Beste van de Test’ volgens Test Aankoop

​Met een eindscore van 77 op 100 wint de verzekering BA Auto van AG (met BA Max XL) de titel van 'Beste van de Test'.

Eind 2022 hield Test Aankoop een vergelijkende studie van 21 producten BA Auto waarbij de consumentenvereniging rekening hield met de volgende criteria:

 • Opname van de minimumvoorwaarden van de waarborg BA auto en de toepassing ervan
 • Inbegrepen waarborgen (sleepdienst of terugbetaling van sleepkosten, vervangvoertuig)
 • Bepaalde kwaliteitskenmerken, zoals de evolutie van de premie en het niveau van klantentevredenheid (volgens onderzoeken van Test Aankoop)

Test Aankoop onderzocht 19 criteria die het als belangrijk beschouwt voor de gemiddelde consument op het gebied van dekking.

Maar de consumentenvereniging hield geen rekening met de huidige tarieven, die sterk gesegmenteerd zijn en afhangen van heel wat individuele kenmerken.

Daarnaast gelden er voor alle vergeleken contracten ook bepaalde aanvaardingsvoorwaarden, die streng of minder streng kunnen zijn.

​Lees de volledige analyse in Budget & Recht 285 van november 2022, gepubliceerd door Test Aankoop.

Verminderen
Consumentenbescherming & klachtenbeheer
Raadpleeg de wettelijke informatie over onze verzekeringen!
 • Hoe gaat AG om met mogelijke belangenconflicten?
 • Welke segmentatiecriteria past AG toe bij aanvaarding, omvang van de waarborg en premieberekening?
 • AG Insurance (afgekort AG) NV is een Belgische verzekeringsonderneming. Alle verzekeringscontracten zijn onderworpen aan het Belgisch recht. Voor meer informatie over de juridische gegevens van AG, klik hier.
 • Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?
 • Wij nodigen u uit kennis te nemen van het gestandaardiseerd informatiedocument over het verzekeringsproduct alvorens het product te onderschrijven. Dit document is gratis beschikbaar bij uw verzekeringstussenpersoon.
Simulatie van uw Autoverzekering
Bereken uw prijs en ontdek onze unieke waarborgen