Brandverzekering Top Woning
De uitgebreide oplossing voor uw woning bij brand, waterschade, natuurrampen.
Ontdek deze producten bij:
BNP Paribas Fortis
Uw makelaar
 
Gepersonaliseerde bescherming

U kunt zelf uw Top Woning uitbreiden volgens uw eigen wensen en behoeften met de verschillende Packs. Op die manier krijgt u een bescherming op maat.

Nieuwe constructienormen

U wordt vergoed in nieuwwaarde en u krijgt bij de heropbouw een verhoogde schadevergoeding om te voldoen aan de nieuwe wettelijke contructienormen van uw regio.

Snel schadebeheer

U kunt bij schade terecht bij onze schadebeheerders die uw dossier snel afhandelen. Op die manier moet u nooit lang wachten op uw schadevergoeding.

Bijstand 24 uur per dag

U kunt dag en nacht rekenen op bijstand voor uw huis of appartement na een verzekerd schadegeval.

 

Waarvoor kan ik Top Woning gebruiken?

U kiest met de brandverzekering Top Woning van AG Insurance voor een echt vertrouwenscontract dat u - zowel voor uw gebouw als voor uw inboedel - de meest complete bescherming garandeert.

U moet geen onaangename verrassingen vrezen. De algemene voorwaarden bevatten waarborgen die zijn omschreven volgens het principe “Alles is verzekerd behalve...”. Hebt u een schadegeval in het kader van een gedekte waarborg? Het volstaat het beperkte aantal logische uitsluitingen van het contract te raadplegen. Wat niet in de uitsluitingen staat, is verzekerd!

Huurt u een vakantieverblijf, een studentenkot voor uw kinderen, of een feestzaal voor familiefeesten, dan moet u zich geen zorgen maken als u eventueel schade veroorzaakt. Uw aansprakelijkheid als huurder voor deze materiële schade is immers automatisch verzekerd in uw Top Woning-contract van uw hoofdverblijf.

Als eigenaar is uw gebouw altijd verzekerd in nieuwwaarde. Dit is de prijs van de wederopbouw in nieuwe staat van wat beschadigd wordt. Er is een extra tussenkomst als de heropbouw na een schadegeval moet voldoen aan nieuwe bouwnormen.

 

Familie Veel meer dan een brandverzekering
Wat biedt Top Woning mij?

U bent met Top Woning uiteraard verzekerd tegen brand, maar ook tegen ​explosie en implosie, bliksem, beschadiging van het gebouw door dieven of vandalisme, uitwerking van elektriciteit, arbeidsconflicten en aanslagen, storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk, waterschade, schade door stookolie, glasbreuk, botsen tegen de verzekerde goederen en natuurrampen.

Daarnaast bent u beschermd voor uw aansprakelijkheid voor de schade die veroorzaakt wordt aan derden door het verzekerde gebouw of de verzekerde inboedel of door de uitbreiding van een verzekerd schadegeval (bv. brand die overslaat naar de buren).

Voor al deze waarborgen voorziet Top Woning bovendien in talrijke belangrijke uitbreidingen:

 • de waarborg “waterschade” biedt u ondersteuning, zelfs als men de oorzaak van de schade niet kan achterhalen;
 • de waarborg “storm” dekt zelfs de schade aan de brievenbus, het terras,de zonnepanelen, de tuinmeubelen en het tuinhuis;
 • de waarborg “glasbreuk” geldt ook voor vitrokeramische kookplaten, het ondoorzichtig worden van dubbel glas en zonnepanelen (thermisch, fotovoltaïsch …);
 • de waarborg “uitwerking van elektriciteit” dekt ook de etenswaren in de koelkast of diepvriezer. Zij zijn verzekerd in geval van ontdooiing door een kortsluiting, maar ook door een onvoorziene panne;
 • de waarborg “natuurrampen” van AG Insurance overstijgt ruimschoots de wettelijke vereisten;

U kunt uw inboedel nog meer beschermen door Top Woning uit te breiden met de optie diefstal. Daardoor bent u onder meer ook beschermd op straat tegen diefstal met geweld of agressie.​

Waar en wanneer ben ik verzekerd?

U kunt met Top Woning een bescherming bieden in België voor uw woning (inclusief tot 3 privégarages op een ander adres) en/of uw inboedel.   
Uw verzekerde inboedel is wereldwijd gedekt tijdens een tijdelijke verplaatsing.

Uw Top Woning-contract van uw hoofdverblijfplaats in België dekt ook overal ter wereld uw aansprakelijkheid voor de schade (binnen de onderschreven waarborgen) die u toebrengt aan gehuurde vakantieverblijven, studentenkoten of lokalen voor familiefeesten.

U bent bij verhuizing in België gedekt op beide adressen gedurende 120 dagen voor de afgesloten waarborgen (voor diefstal is er een dekking van 60 dagen op de twee adressen) en volgens de omschrijving van het eerste risico (bv. als u verhuist van een appartement en eigenaar wordt van een huis, dan wordt de schadevergoeding proportioneel berekend volgens de verzekerde waarde van het appartement).

Wat is de looptijd van mijn contract?

Het betreft een contract met een duur van 1 jaar, stilzwijgend verlengd voor dezelfde periode, behalve wanneer één van de partijen ten minste 3 maanden vóór de vervaldag van de overeenkomst zich ertegen verzet.

Gezin Dankzij uw Top Woning is ook uw huurdersaansprakelijkheid wereldwijd verzekerd
Garage Dag en nacht bijstand bij schade
Wat doe ik bij schade?
U moet maar één telefoontje doen en een specialist staat u bij.

De bijstand in Top Woning bij een schadegeval voorziet ook in de:
 • bescherming van uw woning en meubelen;
 • terugbetaling van uw logeerkosten als uw woning onbewoonbaar is;
 • opvang van uw kinderen, huisdieren, ...

De bijstand zal ook onmiddellijk uw beschadigde dak afdekken, een lek dichten, ... En als u uw sleutels verliest, stuurt Top Woning gratis een slotenmaker!

AG Insurance staat synoniem voor:

 • flexibiliteit: als de omstandigheden van het schadegeval het toelaten, kan de verzekeringsmaatschappij u een herstelling in natura voorstellen. Uiteraard behoudt u de keuze om dit al dan niet te aanvaarden.
 • eenvoud: als u uw schade aangeeft bij AG Insurance en kiest voor de herstelling in natura, zal een hersteller zo snel mogelijk ter plaatse komen.
 • gemak: bij een herstelling in natura wordt de factuur onmiddellijk geregeld door AG Insurance. Zo vermijdt u ook dat u de toegepaste vrijstelling moet betalen. Bovendien geniet u een kwaliteitsgarantie van zes maanden op de uitgevoerde herstellingen.
Voor welke voornaamste risico's ben ik niet verzekerd?

​- De schadegevallen die opzettelijk worden veroorzaakt door de verzekerde.
- De schade veroorzaakt aan motorrijtuigen.
- De schade aan een vervallen woning bestemd om te worden afgebroken.
- De schade veroorzaakt door de niet-naleving van een verplichting opgelegd in het contract betreffende de materiële staat of van de beveiligingsmaatregel van de verzekerde goederen, op voorwaarde dat er een causaal verband is tussen deze niet-naleving en het schadegeval.

De lijst hierboven is niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw tussenpersoon.

Berekenen  
 
 
Consumentenbescherming & klachtenbeheer
Raadpleeg de wettelijke informatie over onze verzekeringen!