Brandverzekering Top Woning
De uitgebreide oplossing voor uw woning bij brand, waterschade, natuurrampen.
Ontdek deze producten bij:
BNP Paribas Fortis
Uw makelaar
 
Gepersonaliseerde bescherming

U kunt zelf uw Top Woning uitbreiden volgens uw eigen wensen en behoeften met de verschillende Packs. Op die manier krijgt u een bescherming op maat.

Kosten terugbetaald, zelfs zonder schadegeval

Naast de klassieke dekkingen brand/overstroming, bent u bij voorbeeld ook gedekt voor de kosten van de slotenmaker als u uw sleutels verliest, of de kosten voor het opsporen en herstellen van gaslekken.

Bijstand 24 uur per dag

U kunt dag en nacht rekenen op bijstand voor uw huis of appartement na een verzekerd schadegeval.

Zorgeloze herstelling

In sommige gevallen is een herstelling in natura mogelijk: we regelen dan alles van A tot Z, u betaalt geen enkele factuur en u geniet 6 maanden garantie op de uitgevoerde herstelling.

 


Waarvoor Top Woning onderschrijven?

U kiest met de brandverzekering Top Woning van AG Insurance voor een echt vertrouwenscontract dat u - zowel voor uw gebouw als voor uw inboedel - de meest complete bescherming garandeert.

U moet geen onaangename verrassingen vrezen. De algemene voorwaarden bevatten waarborgen die zijn omschreven volgens het principe “Alles is verzekerd behalve...”. Hebt u een schadegeval in het kader van een gedekte waarborg? Het volstaat het beperkte aantal logische uitsluitingen van het contract te raadplegen. Wat niet in de uitsluitingen staat, is verzekerd!

Huurt u een vakantieverblijf, een studentenkot voor uw kinderen, of een feestzaal voor familiefeesten, dan moet u zich geen zorgen maken als u eventueel schade veroorzaakt. Uw aansprakelijkheid als huurder voor deze materiële schade is immers automatisch verzekerd in uw Top Woning-contract van uw hoofdverblijf. Dit is eveneens het geval als u als huurder enkel uw inboedel verzekert bij AG Insurance omdat u van een afstand van verhaal geniet.

Verhuurt u tijdelijk uw woning die uw hoofdverblijf is, dan bent u verzekerd voor de huurschade of vandalisme aan de inhoud door uw logeergasten.

Als eigenaar is uw gebouw altijd verzekerd in nieuwwaarde. Dit is de prijs van de wederopbouw in nieuwe staat van wat beschadigd wordt. Er is een extra tussenkomst als de heropbouw na een schadegeval moet voldoen aan nieuwe bouwnormen.​

 ​

Familie
Veel meer dan een brandverzekering
Wat biedt Top Woning mij?

U bent met Top Woning uiteraard verzekerd tegen brand, maar ook tegen ​explosie en implosie, bliksem, beschadiging van het gebouw door dieven, vandalisme, uitwerking van elektriciteit, arbeidsconflicten en aanslagen, storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk, waterschade, schade door stookolie, glasbreuk, botsen tegen de verzekerde goederen en natuurrampen.

Voor elk van deze waarborgen voorziet Top Woning talrijke belangrijke uitbreidingen:

 • De waarborg “waterschadeis van toepassing même si l'on ne peut pas déterminer la cause des dommages et de opzoekingskosten van een lek zelfs zonder schadegeval. Bij gedekte schade wordt de herstelling van het lek vergoed, net zoals het water dat wegvloeide. De kosten voor de herstelling van het gebouw en het terrein zijn inbegrepen.
 • De waarborg “storm” dekt zelfs schade aan het dak, de zonnepanelen, de tuinmeubelen, de tuin en het tuinhuis.
 • De waarborg “glasbreuk” geldt ook voor vitrokeramische kookplaten, het ondoorzichtig worden van dubbel glas en zonnepanelen (thermisch, fotovoltaïsch, …).
 • De waarborg “uitwerking van elektriciteit” dekt ook de etenswaren in de koelkast of diepvriezer: ze zijn verzekerd in geval van ontdooiing door een kortsluiting, maar ook door een onvoorziene panne. Het opsporen en herstellen van de oorzaak van een schadegeval is gedekt. De kosten voor de herstelling van het gebouw en het terrein zijn inbegrepen.
 • U bent verzekerd voor huurschade en vandalisme door logeergasten, en dit tot 5219 euro (ABEX 809).
 • Wat betreft stookolielek, is het opsporen en herstellen van de schade gedekt bij een schadegeval. De kosten voor de herstelling van het gebouw en het terrein zijn inbegrepen.
 • Wat betreft gaslek, is het opsporen en herstellen van het gaslek gedekt zelfs zonder schadegeval. De kosten voor de herstelling van het gebouw en het terrein zijn inbegrepen.​

Uw professionele goederen (materieel en koopwaar) die zich tijdelijk bevinden in de verzekerde woonplaats en die bestemd zijn voor uw beroep dat u op een ander adres uitoefent, zijn verzekerd. 

Daarnaast bent u beschermd voor uw aansprakelijkheid voor de schade die veroorzaakt wordt aan derden door het verzekerde gebouw of de verzekerde inboedel of door de uitbreiding van een verzekerd schadegeval (bv. brand die overslaat naar de buren).

U kunt uw inboedel nog meer beschermen door Top Woning uit te breiden met de optie diefstal. Daardoor bent u onder meer ook beschermd op straat tegen diefstal met geweld of agressie.​ Ook diefstal in een gehuurd studentenkot of in maximaal 3 privégarages​ (op een ander adres) is verzekerd.

Ben ik ook beschermd in het kader van de deeleconomie?

Via Top Woning kunt u uw activiteiten beschermen in het kader van de deeleconomie zodat u in alle rust uw woning kunt verhuren (de hele woning of slechts één kamer).

Dekking
Als u tijdelijk uw woning (of slechts een kamer) verhuurt via Airbnb bijvoorbeeld, dekt Top Woning de volgende schade: vandalisme of huurschade veroorzaakt door één van uw gasten​ aan het gebouw of de inboedel.

 • De dekking geldt tot 5219 euro (ABEX 809).
 • De woning moet uw hoofdverblijfplaats zijn.
 • De verhuur kan gebeuren via een deelplatform of niet.
 • Het delen kan betalend of gratis zijn (dus gratis 'gebruikers' en betalende 'huurders', maar steeds voor een korte periode).

Bijvoorbeeld: Marie heeft haar woning voor 2 nachten verhuurd via een deelplatform en de huurder heeft er een feestje georganiseerd. Resultaat: de sofa is zwaar beschadigd. De verzekering Top Woning van Marie dekt de schade door vandalisme en de huurschade veroorzaakt door de huurder (tot 5219 euro (ABEX 809).

AG Insurance vordert deze kosten niet terug van de huurder. We vergoeden u dus zonder de kosten terug te vorderen van de personen die (al dan niet gratis) met uw toestemming in uw woning verbleven. Dit geldt echter niet als de feiten opzettelijk werden gepleegd.

Rechtsbijstand
Als u deze waarborg onderschrijft, en als de huurschade meer dan 5000 euro bedraagt, helpen we u dit schadebedrag te recupereren. Deze waarborg omvat ook bijstand bij contractuele geschillen met de huurder naar aanleiding van materiële schade aan uw verzekerde goederen. Bovendien verdedigen we uw belangen als verhuurder bij een geschil met een online deelplatform, als dit niet over de betaling gaat.

Andere troef: als u zelf huurder bent, dekt Top Woning ook uw huurdersaansprakelijkheid voor de schade aan de (vakantie)woning die u huurt.

Ontdek alle verzekeringsoplossingen van AG Insurance in het kader van de deeleconomie.

Gezin
“Dankzij Top Woning kan ik mijn woning zorgeloos delen via een (online) deelplatform”
Garage
Dankzij uw Top Woning is ook uw huurdersaansprakelijkheid wereldwijd verzekerd
Waar en wanneer ben ik verzekerd?

​U kunt met Top Woning een bescherming bieden in België voor uw woning (inclusief tot 3 privégarages op een ander adres) en/of uw inhoud.   
Uw verzekerde inhoud​ is wereldwijd gedekt tijdens een tijdelijke verplaatsing.

Uw Top Woning-contract van uw hoofdverblijfplaats in België dekt ook overal ter wereld uw aansprakelijkheid voor de schade (binnen de onderschreven waarborgen) die u toebrengt aan gehuurde vakantieverblijven, studentenkoten of lokalen voor familiefeesten. Zelfs als u als huurder enkel uw inboedel verzekert bij AG Insurance.

U bent bij verhuizing in België gedekt op beide adressen gedurende 120 dagen voor de afgesloten waarborgen (ook voor diefstal). En ook als u eigenaar wordt in plaats van huurder of als de waarde van uw nieuwe woning hoger is.

Wat is de looptijd van mijn contract?

Het betreft een contract met een duur van 1 jaar, stilzwijgend verlengd voor dezelfde periode, behalve wanneer één van de partijen ten minste 3 maanden vóór de vervaldag van de overeenkomst zich ertegen verzet.

Wat doe ik bij schade?
U moet maar één telefoontje doen en een specialist staat u bij.

De bijstand in Top Woning bij een schadegeval voorziet ook in de:
 • bescherming van uw woning en meubelen;
 • terugbetaling van uw logeerkosten als uw woning onbewoonbaar is;
 • opvang van uw kinderen, huisdieren, ...

De bijstand zal ook onmiddellijk uw beschadigde dak afdekken, een lek dichten, ... En als u uw sleutels verliest, stuurt Top Woning gratis een slotenmaker!

AG Insurance staat synoniem voor:

 • flexibiliteit: als de omstandigheden van het schadegeval het toelaten, kan de verzekeringsmaatschappij u een herstelling in natura voorstellen. Uiteraard behoudt u de keuze om dit al dan niet te aanvaarden.
 • eenvoud: als u uw schade aangeeft bij AG Insurance en kiest voor de herstelling in natura, zal een hersteller zo snel mogelijk ter plaatse komen.
 • gemak: bij een herstelling in natura wordt de factuur onmiddellijk geregeld door AG Insurance. Zo vermijdt u ook dat u de toegepaste vrijstelling moet betalen. Bovendien geniet u een kwaliteitsgarantie van zes maanden op de uitgevoerde herstellingen.
Berekenen
Dag en nacht bijstand bij schade
Top Wonig eigenaar
 
Voor welke voornaamste risico's ben ik niet verzekerd?

​​- De schadegevallen die opzettelijk worden veroorzaakt door de verzekerde.
- De schade veroorzaakt aan motorrijtuigen.
- De schade aan een vervallen woning bestemd om te worden afgebroken.
- De schade veroorzaakt door de niet-naleving van een verplichting opgelegd in het contract betreffende de materiële staat of van de beveiligingsmaatregel van de verzekerde goederen, op voorwaarde dat er een causaal verband is tussen deze niet-naleving en het schadegeval.

De opsommingen hierboven zijn niet exhaustief. Om de exacte omvang van de waarborgen te kennen, kunt u de algemene voorwaarden raadplegen door te klikken op onderstaande tab. U kunt deze ook gratis verkrijgen bij uw tussenpersoon.

​​​​​​​​​​

Consumentenbescherming & klachtenbeheer
Raadpleeg de wettelijke informatie over onze verzekeringen!
Heeft u een vraag?
Heeft u een vraag?
Contacteer één van onze gespecialiseerde partners om u te helpen.