Podcast

vrienden-van-de-familie

Sparen voor uw pensioen. Kreeg u het ook met de paplepel ingegoten?

Huisje, tuintje, boompje, beestje, … Het traditionele gezin waarin de ouders eerst voor de kinderen zorgen en dan de kinderen voor de ouders, is nu een vrolijk allegaartje. Variatie is leuk maar hoe zit dat als u met pensioen gaat? Voelt iemand zich nog verantwoordelijk voor ons welzijn?

Sparen voor hun pensioen. Dat kregen veel millennials er met de paplepel ingegoten. Want hun ouders – de boomers – zijn ervan overtuigd dan hun kinderen het minder goed zullen hebben dan zijzelf. Maar millennials zijn vooral bezig met hun zoektocht naar geluk én NU te genieten. En meestal niet echt met hun geluk als ze 70, 80, … zijn, want dat is nog een ver-van-mijn-bed-show. Maar wie weet worden ze wel 100! De levensverwachting neemt toe en dus is een goede voorbereiding cruciaal. Zo kan u blijven genieten tot u Centennial bent!Luister naar onze podcast:

Spotify Apple music Deezer

4 take-aways


Honderdjarigen zijn straks eerder de norm dan de uitzondering. De toekomst is aan de Centennials! En die oudere generatie heeft heel wat troeven. Hoog tijd om hun ervaring naar waarde te schatten in de samenleving.

Blijven genieten tot u 100 of meer bent: het kan als u vroeg genoeg start met de financiële voorbereiding van uw pensioen.


Boomers en millennials: de clichés lijken niet te kloppen. De twee generaties hebben meer gemeen dan u misschien denkt. Het gezin, de samenlevingsvorm waarbinnen beide generaties opgroeiden, verschilt enorm. De familiebanden zijn dan wel anders, maar ze zijn nog altijd heel sterk.

Boomers zetten zich af tegen de burgerlijkheid van hun ouders. Millennials willen gewoon geluk, het liefst nu meteen en vooral voor zichzelf. Maar ze moeten de puinhoop opruimen die de boomers achterlieten. Stof tot discussie!


Juridische gegevens van AG Insurance en recht van toepassing

AG Insurance (afgekort AG) NV – E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.beinfo@aginsurance.be - IBAN: BE13 2100 0007 6339 - BIC: GEBABEBB


Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel. Alle verzekeringscontracten zijn onderworpen aan het Belgisch recht. ​

FATCA/IRS Global Intermediary Identification Number (GIIN): 6841D2.00021.ME.056

​​​​​​​​​​