podcast

podcast-pensioen-centennials

Gelukkig Centennial worden? Ontdek hoe in onze podcast!

Financiële gemoedsrust tot u 100 bent? Het is mogelijk als u zich goed voorbereidt!

Bent u net uw eerste job gestart? Of hebt u al wat meer bagage? Hebt u misschien een eigen zaak? Eén ding is zeker: genieten van het leven, dat is uw motto. Profiteren van een tripje in de natuur, uw woning gezellig inrichten, een mooie tuin aanleggen, genieten van een lekker etentje, … Allemaal dingen die u nu graag doet, en in de toekomst wil blijven doen! Ook na uw pensioen. Al lijkt dat nu misschien nog een ver-van-mijn-bedshow, de voorbereiding is alles. Want intussen is het wel duidelijk dat het verschil tussen uw laatste loon en uw pensioen waarschijnlijk groot zal zijn. En hier kan sparen voor uw pensioen het verschil maken. Nu sparen om leuke dingen te kunnen doen eens u gestopt bent met werken. Dat ziet u wel zitten, toch?

In onze podcast: boomers en millennials


AG neemt een aantal clichés over boomers en millennials onder de loep en laat hen zelf aan het woord. Weten millennials echt niet wat ze willen? Werken boomers hun hele carrière bij hetzelfde bedrijf? Zullen millennials zélf voor hun pensioen moeten zorgen? Hebben boomers het financieel gemakkelijker maar missen ze zin voor avontuur? We nemen u mee naar het pensioen van boomers versus dat van millennials. Want honderdjarigen zijn binnenkort misschien wel eerder de norm dan de uitzondering! En zo is de toekomst aan de Centennials. We luisteren naar mensen van vandaag die iets te zeggen hebben over morgen en overmorgen. Wie gaat voor wie zorgen in een toekomst waarin we langer leven? Wie gaat onze oude dag betalen?

Lees meer

Een Centennial zei u? Dat is een honderdjarige.

Op uw pensioen bent u maar beter goed voorbereid!

 • We hebben het al drie afleveringen over hoe we gaan leven als we ouder zijn, maar elk leven is anders. Iedereen denkt anders over geld en over later. Maar uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: genieten van het leven. Gezond en gelukkig ouder worden. Hoe zorgt u ervoor dat die droom een haalbare kaart wordt eens u stopt met werken?
 • We leggen u in mensentaal uit waar de 4 pensioenpijlers concreet voor staan: wettelijk pensioen, aanvullend pensioen, pensioensparen en sparen zonder fiscaal voordeel. Met concrete tips over hoe u dit in de praktijk aanpakt.
 • De rol van het onderwijs hierin kan niet onderschat worden. Financiële educatie komt momenteel niet of nauwelijks aan bod. Financiële kennis zou deel moeten uitmaken van elke opleiding.
Meer weten

Luister naar onze podcast:

Spotify Apple music Deezer
Hoppen van job naar job … Wat met uw pensioen?

 • Hoe zorgen we ervoor dat we straks nog iets kunnen verwachten als we stoppen met werken? Of stoppen we niet? We praten erover met een boomer en een millennial, want uiteindelijk worden we toch allemaal Centennials.
 • Hoe zal de arbeidsmarkt eruitzien in 2030? Bart Steukers, constructieve denker en CEO van Agoria ziet het positief. Voor elke job die verdwijnt, zullen er 3 bijkomen! Als we ons als samenleving hier goed op voorbereiden, zal er werk zijn voor iedereen.
 • We willen het liefst ook morgen en overmorgen van het leven kunnen genieten. Nu de loopbanen meer en meer gefragmenteerd zijn, is het cruciaal is om zélf aan de toekomst te bouwen en een reserve aan te leggen voor tijdens uw pensioen.
Meer weten

Luister naar onze podcast:

Spotify Apple music Deezer
Sparen voor uw pensioen. Kreeg u het ook met de paplepel ingegoten?

 • Huisje, tuintje, boompje, beestje, … Het traditionele gezin waarin de ouders eerst voor de kinderen zorgen en dan de kinderen voor de ouders, is nu een vrolijk allegaartje. Variatie is leuk maar hoe zit dat als u met pensioen gaat? Voelt iemand zich nog verantwoordelijk voor ons welzijn?
 • Dimitri Mortelmans, hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, ziet het positief in. De familiebanden zijn anders, maar ze zijn nog altijd heel sterk. Bovendien gelooft hij rotsvast in de kracht van de oudere generatie.
 • Zélf aan de toekomst bouwen is een must. Leef in het nu maar denk tegelijkertijd ook aan later en bouw een spaarpotje op voor tijdens uw pensioen. Want wie weet wordt u wel Centennial en dan bent u maar beter goed voorbereid!
Meer weten

Luister naar onze podcast:

Spotify Apple music Deezer
Gelukkig Centennial worden? Het kan!

 • Millennials weten niet wat ze willen en boomers missen zin voor avontuur. Zijn de tegenstellingen echt zo frappant? We laten hen zélf aan het woord en ontdekken dat ze meer gemeen hebben dan u misschien denkt.
 • Positieve denker en professor Reginald De Schepper vertelt hoe levensstijl écht het verschil maakt. Actief blijven is de boodschap. Want voor elk uur dat u wandelt, leeft u maar liefst 7 uur langer!
 • Blijven genieten tot u 100 of meer bent: het kan als u vroeg genoeg start met de financiële voorbereiding van uw pensioen.
Meer weten

Luister naar onze podcast:

Spotify Apple music Deezer

Financiële gemoedsrust tot u 100 bent? Het is mogelijk als u zich goed voorbereidt!Juridische gegevens van AG Insurance en recht van toepassing

AG Insurance (afgekort AG) NV – E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.beinfo@aginsurance.be - IBAN: BE13 2100 0007 6339 - BIC: GEBABEBB


Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel. Alle verzekeringscontracten zijn onderworpen aan het Belgisch recht. ​

FATCA/IRS Global Intermediary Identification Number (GIIN): 6841D2.00021.ME.056

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​