podcast

werk-of-wat-ervoor-moet-doorgaan

Hoppen van job naar job … Wat met uw pensioen?

Hoe zorgen we ervoor dat we straks nog iets kunnen verwachten als we stoppen met werken? Of stoppen we niet? We praten erover met een boomer en een millennial, want uiteindelijk worden we toch allemaal Centennials.

Boomers hadden de kansen voor het grijpen. De carrières, salarissen en bonussen groeiden snel. Ze hadden de keuze tussen een levenslange stabiele loopbaan of een meer gefragmenteerde carrière. Die keuze was een luxe. Want nu is het gefragmenteerde bestaan de norm, en geen keuze.

Millennials werken om te leven, niet andersom. Ze vormen een generatie van jobhoppers, flexi-jobbers en freelancers. Kiezen voor één job en één werkgever voor de rest van hun leven, spreekt steeds minder aan. Maar daardoor verliezen ze ook de voordelen van een stabiele loopbaan. Pensioen zien ze als iets van een andere wereld, toen de mensen nog aan morgen dachten. Maar toch willen ze het liefst ook morgen en overmorgen van het leven kunnen genieten. Het spreekt dan ook voor zich dat het cruciaal is om zélf aan de toekomst te bouwen en een reserve aan te leggen.Luister naar onze podcast:Deezer

4 take-aways


Honderdjarigen zijn straks eerder de norm dan de uitzondering. De toekomst is aan de Centennials! Maar langer werken is geen must, het is de voorbereiding die telt.

Hoe zal de arbeidsmarkt eruitzien in 2030? Voor elke job die verdwijnt, zullen er 3 bijkomen! Als we ons als samenleving hier goed op voorbereiden, zal er werk zijn voor iedereen.


Blijven genieten tot u 100 of meer bent: het kan als u vroeg genoeg begint te denken aan de opbouw van uw pensioen.

Boomers en millennials: de clichés lijken niet te kloppen. De twee generaties hebben meer gemeen dan u misschien denkt. Beide generaties werken om te leven en willen daarnaast graag genieten van het leven.


Juridische gegevens van AG Insurance en recht van toepassing

AG Insurance (afgekort AG) NV – E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.beinfo@aginsurance.be - IBAN: BE13 2100 0007 6339 - BIC: GEBABEBB


Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel. Alle verzekeringscontracten zijn onderworpen aan het Belgisch recht. ​

FATCA/IRS Global Intermediary Identification Number (GIIN): 6841D2.00021.ME.056

​​​​​​​​​​​​​​​​​