Schuldsaldoverzekering
Ontdek de bijbehorende producten

Welke dekking kies ik in mijn Schuldsaldoverzekering?

U kunt er met uw Schuldsaldoverzekering voor zorgen dat een deel van uw openstaande krediet afgelost wordt bij overlijden. Maar ook een totale bescherming is mogelijk en aan te raden voor nog meer gemoedsrust.

50/50-verdeling

Een veel gekozen formule is die waarbij beide partners zich elk voor 50% van het ontleende bedrag verzekeren. Als een van de partners sterft, moet de andere nog de helft van het kredietsaldo terugbetalen.

Houd er rekening mee dat u er bij een krediet meestal vanuit gaat twee lonen ter beschikking te hebben voor de aflossing. Als één loon wegvalt, kan het alsnog financieel zwaar zijn om de helft van het kredietsaldo af te lossen.
Verminderen

75/25-verdeling

Als een van beide partners deeltijds werkt, kan een andere verhouding beter zijn. Met een 75/25-verdeling bijvoorbeeld moet de partner die deeltijds werkt nog 25% van het kredietsaldo betalen als de andere overlijdt. Blijft daarentegen de voltijds werkende partner achter, dan moet hij/zij nog 75% van het saldo aflossen.
Verminderen

100/100: totale bescherming

Totale zekerheid hebt u met een Schuldsaldoverzekering die het volledige kredietsaldo aflost, wie van beide partners ook overlijdt. Dit is uiteraard de formule die u en uw gezin het meest gemoedsrust biedt.

Tip: denk ook eens na over wat er met uw krediet gebeurt als u invalide wordt.
Voor meer informatie over de waarborgen en modaliteiten van de Schuldsaldoverzekering, klikt u best even door naar de productpagina.
Verminderen