woonverzekering jacuzzi zwembad verzekering schade
Ontdek de bijbehorende producten

Dekt mijn woonverzekering de schade aan mijn jacuzzi in de openlucht?

​U hebt er net een zware werkdag opzitten. Of u nodigt vrienden uit voor een heerlijke barbecue. Dan is er niets heerlijker dan even ontspannen in een warme jacuzzi in de openlucht! Maar wat met schade aan deze jacuzzi? Is die wel gedekt in de woonverzekering?

​U hebt na lang aarzelen tussen een opblaasbare of 'echte' jacuzzi dan toch de keuze gemaakt. U koos voor een solide jacuzzi, geïnstalleerd op uw terras. Op die manier bleven de werkzaamheden miniem. De fundering was immers stevig genoeg om het gewicht van twee ton van de volle jacuzzi te dragen. En de waterleiding en elektriciteitsvoorziening moesten niet al te ver uitgebreid worden. Maar wat gebeurt er als u schade hebt?

Verminderen

Dekt mijn woonverzekering de schade aan mijn jacuzzi?

​Uw woonverzekering zoals Top Woning dekt de schade aan de jacuzzi bij brand, vandalisme, storm en hagel, … Voorwaarde is wel dat uw jacuzzi permanent verankerd is aan de grond of voldoende zwaar is zodat hij beschouwd kan worden als deel van het gebouw. Schade door natuurrampen is niet gedekt omdat luxegoederen (zoals een jacuzzi) uitgesloten zijn.  Opblaasbare of losstaande jacuzzi's vallen onder de inhoud, waardoor bepaalde types van schade niet gedekt zijn (zoals schade door storm, natuurrampen, ...).

Verminderen

Biedt mijn verzekeraar ook een oplossing op maat?

​Wenst u uw solide jacuzzi nog beter te beschermen? Dan kunt u het best uw woningverzekering Top Woning uitbreiden met Pack Zwembad. Dit Pack dekt schade aan de jacuzzi door natuurrampen en wilde dieren. En het biedt ook andere voordelen zoals een bescherming tegen het verlies van weggestroomd water en een verzekering voor ongevallen in of aan de rand van uw jacuzzi.

Verminderen

Wist u dat?

De broers Jacuzzi (zonen van Italiaanse migranten die in het begin van de 20ste eeuw emigreerden naar de VS) de uitvinders waren van de eerste spa's of bubbelbaden?
In 1956 ontwikkelde Candido Jacuzzi, eigenaar van een fabriek van hydraulische pompen, een miniatuurluchtpomp die in een bad geplaatst kon worden. Deze toepassing was bedoeld voor verzorging met hydrotherapie van zijn achtjarige zoon die aan reuma leed. In 1968 ontwierp Roy Jacuzzi het eerste bubbelbad met een geïntegreerde pomp. Twee jaar later brachten de broers Jacuzzi een bubbelbad voor meerdere personen op de markt. Ze voegden er ook een verwarmingssysteem aan toe. Sindsdien is de merknaam Jacuzzi uitgegroeid tot een algemene benaming voor bubbelbad.

Bron: Wikipedia

Verminderen