Kan ik op mijn brandverzekering rekenen bij storm- of hagelschade?
Ontdek de bijbehorende producten

Vergoedt mijn brandverzekering storm-, onweers- of hagelschade?

Een storm, een onweer, een hagelbui... zelfs in de zomer zijn deze weersverschijnselen niet ongewoon. Ze kunnen lokaal of in het hele land aanzienlijke schade toebrengen aan huizen of voorwerpen buiten. Kan ik in zo'n geval op mijn verzekering rekenen?​

U kan maar weinig preventieve maatregelen nemen om storm-, onweers- of hagelschade aan uw woning te voorkomen. Hebt u schade aan uw veranda, dak of ramen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw brandverzekeraar. Deze schade wordt vergoed volgens de voorwaarden van uw verzekeringspolis.

Uw Top Woning vergoedt schade aan uw gebouw en uw zonnepanelen veroorzaakt door storm, onweer of hagel.

Hebt u een serre? Ook die is gedekt in geval van brand of schade door hagel of sneeuwdruk. Aandachtspunt: dit geldt enkel als u uw serre alleen voor privédoeleinden gebruikt en niet voor commerciële doeleinden.

Schade aan uw tuinmeubels en -gereedschap (bijv. robotmaaiers) kan u voorkomen door ze binnen te halen wanneer slecht weer wordt voorspeld. Over het algemeen is schade aan voorwerpen buitenshuis tot een bepaald bedrag door uw brandverzekering gedekt.

Als u uw tuingereedschap buiten moet laten staan, zorg er dan voor dat het goed verzekerd is tegen schade door bijvoorbeeld storm of overstroming. U doet er goed aan om​ dan een specifieke verzekering voor de tuin af te sluiten.

Hebt u een contract Top Woning van AG? Dan bent u verzekerd voor storm-, hagel- of zelfs overstromingsschade aan uw tuin- en zwembadmeubilair, zelfs als dit buiten staat.Met Pack Tuin kan u een nog hogere vergoeding bekomen voor uw tuinmeubelen. Uw barbecue, buitendecoratie en tuingereedschap zijn eveneens verzekerd. Hetzelfde geldt voor uw zwembadmeubilair, waarvoor u een ruimere vergoeding geniet als u ook Pack Zwembad afsluit. Bovendien vergoedt Pack Zwembad de schade aan het bijhorende onderhoudsmateriaal van het buitenzwembad .
Verminderen

​​​​​​