Kan ik op mijn brandverzekering rekenen bij storm- of hagelschade?
Ontdek de bijbehorende producten

Kan ik op mijn brandverzekering rekenen bij schade door storm, onweer of hagel?

​Storm, onweer en zelfs hagel komen - ook in de zomermaanden - vaak voor. Soms is heel het land geteisterd, soms is dit slechts heel lokaal. Dergelijke zomerstormen veroorzaken nogal wat schade aan de woning of de voorwerpen die buiten staan. Maar kan ik in dat geval rekenen op mijn verzekeringen?

​U kunt weinig preventiemaatregelen treffen om storm- of hagelschade te vermijden aan uw woning. Hebt u schade aan uw veranda, dak, vensters, ... neem dan zo snel mogelijk contact op met uw brandverzekeraar. U wordt immers voor dergelijke schade vergoed volgens de voorwaarden in uw verzekeringscontract.
Uw Top Woning vergoedt de schade door storm, onweer of hagel aan het gebouw en aan delen van het gebouw zoals zonnepanelen of aan het tuinhuis, zelfs als het niet verankerd is in de grond.

Schade aan tuinmeubelen en tuinmateriaal, zoals de barbecue, kunt u wel vermijden of beperken door ze tijdig binnen te zetten. U bent immers in uw brandverzekering meestal niet gedekt voor schade aan voorwerpen die zich in de openlucht bevinden.

Hebt u Top Woning van AG Insurance afgesloten, dan ontvangt u toch een vergoeding voor schade aan uw tuin- en zwembadmeubelen veroorzaakt door een storm, hagel of zelfs een overstroming. Ook al stonden ze in de openlucht. 

Door Pack Tuin te onderschrijven, kunt u een nog hogere vergoeding krijgen. U ontvangt ook een hogere schadevergeoding voor uw zwembadmeubilair als u Pack Zwembad onderschrijft. En laten we niet vergeten dat Pack Zwembad ook de schade aan het onderhoudsmateriaal voor het buitenzwembad dekt.
Verminderen