Zwangerschap en bevalling
Ontdek de bijbehorende producten
Een ziekenhuisopname melden?

Zwanger of net bevallen?

Breng uw verzekering in orde

Vóór uw bevalling regelt u best een aantal praktische zaken. Vergeet na de geboorte vooral niet om uw baby aan te sluiten bij uw hospitalisatieverzekering.

VOOR DE BEVALLING

Verminderen

Tijdig verzekeren

​Een bevalling is gedekt in de hospitalisatieverzekering.

Er is één aandachtspunt: u moet de hospitalisatieverzekering onderschrijven vóór uw zwangerschap. Als u al zwanger bent op het moment dat u de hospitalisatieverzekering onderschrijft, dan worden de kosten voor deze zwangerschap, de bevalling en eventuele complicaties niet vergoed. Neem dus tijdig een hospitalisatieverzekering als u aan kinderen denkt.

Verminderen

Wat is verzekerd?

Er bestaan verschillende hospitalisatieverzekeringen. Sommige zijn eerder beperkt, andere erg uitgebreid. De prijs zegt lang niet alles. Check daarom grondig wat de verzekering precies vergoedt en wat de uitsluitingen zijn.
Verminderen

Nakende bevalling melden

  • Meld op voorhand aan uw hospitalisatieverzekeraar wanneer ongeveer u gaat bevallen.
  • Ga na welke formaliteiten er zijn bij een ziekenhuisopname.
  • Controleer ook of u de ziekenhuisfactuur moet voorschieten dan wel of de verzekeraar de factuur rechtstreeks aan het ziekenhuis betaalt.

Bij AG Insurance kan u een nakende bevalling telefonisch en online melden.

Meer weten?

Verminderen

NA DE BEVALLING

Verminderen

​Kind mee verzekeren

Als u, uw partner of u beiden sinds een bepaalde tijd een hospitalisatieverzekering hebben, dan kunt u uw baby eenvoudig mee verzekeren.
  • Vraag de aansluiting van uw baby zo snel mogelijk, dan kan hij/zij zonder enige medische formaliteiten verzekerd worden. Check bij uw verzekeraar of uw werkgever (als u via hem een hospitalisatieverzekering hebt) binnen welke termijn u de geboorte moet melden.
  • Meldt u de geboorte later, dan moet u eerst een medische vragenlijst voor uw kind invullen.
Bij AG Insurance hebt u drie maanden tijd om een geboorte te melden zonder verdere administratie. Vraag wel altijd expliciet de aansluiting van uw pasgeborene. Na die termijn moet u een medische vragenlijst invullen voor uw kind.
Verminderen

Extra diensten

Sommige verzekeraars bieden extra diensten aan, tijdens en na de ziekenhuisopname. Zo kan de papa poetshulp inroepen om het huis piekfijn in orde te maken voor als mama en baby thuiskomen. Vraag kraamhulp en huishoudhulp tijdig aan bij uw verzekeraar. Dat geldt overigens ook voor bijv. postnatale behandelingen of een wiegendoodtest (als die verzekerd zijn).
Verminderen

​​​