Ontdek de bijbehorende producten

Welke voordelen biedt een rechtsbijstandverzekering u?

Wij zetten ze op een rijtje.

​Als u betrokken bent bij een juridisch geschil of conflict, dan wilt u uiteraard uw rechten laten gelden, ongeacht of u zelf aansprakelijk bent of de tegenpartij. Een rechtsbijstandsverzekering helpt u daarbij. U leest hier hoe.

​Bij een conflict zelf verschillende stappen ondernemen om het geschil op te lossen en schadevergoeding te krijgen: contact opnemen met de tegenpartij, met hem discussiëren en overleggen over de aansprakelijkheden en de schadevergoedingen, de tegenpartij tot schadevergoeding aanzetten,… Eenvoudig is dit niet.

Maar uw rechtsbijstandverzekeraar kan uw zorgen overnemen. Hij beschikt immers over heel wat experten die voor u de nodige stappen doorlopen. De rechtsbijstandsverzekeraar is immers gespecialiseerd in het zoeken naar oplossingen voor juridische problemen.

  • Uw rechtsbijstandverzekeraar verdedigt uw belangen en tracht uw schade vergoed te krijgen door de tegenpartij. Hij gaat in eerste instantie op zoek naar een minnelijke regeling van het conflict.
  • Is een minnelijke schikking niet haalbaar, dan volgt er misschien een juridische procedure. Uw rechtsbijstandverzekeraar betaalt dan de erelonen van advocaten en experts en de gerechtskosten en staat u bij in uw verdediging.
Verminderen

Voorbeelden

In deze situaties komt een rechtsbijstandverzekering goed van pas:

  • U bent het grondig oneens met de tegenpartij over de omstandigheden en aansprakelijkheid van een ongeval met uw motorhome.
  • U bent met uw motorhome betrokken bij een ongeval. De tegenpartij is aansprakelijk, maar blijkt onvermogend en/of niet-verzekerd te zijn.
  • U moet voor de politierechter verschijnen naar aanleiding van een zware verkeersovertreding.
Verminderen

Niet verplicht

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar wel aangewezen om uw belangen goed te verdedigen.
Verminderen