Rechtsbijstand brand
Een optimale juridische bijstand bij schade aan uw woning.
Ontdek deze producten bij:
BNP Paribas Fortis
Uw makelaar
 
Juridische kosten gedekt tot 50.000 euro

U hebt een hoge vergoedingsgrens tot 50.000 euro per schadegeval zodat u geen financiële problemen krijgt bij een juridische procedure.

Advocaat van uw keus

U kunt uw belangen laten verdedigen door een advocaat die u in alle vrijheid zelf kiest.

Dekking insolvabiliteit derden tot 15.000 euro

U krijgt altijd de vergoeding die u toekomt (tot 15.000 euro), zelfs al is de aansprakelijke tegenpartij insolvabel.

Tegenexpertise terugbetaald

U krijgt de expertisekosten terugbetaald, als u niet akkoord gaat met het voorstel van uw verzekeraar bij schade en een tegenexpertise vraagt.

 

Waarvoor kan ik rechtsbijstand brand gebruiken?

U wilt ook een schadevergoeding bij beschadiging door een derde van uw eigen inboedel of de woning die u huurt, maar deze schade buiten de woningverzekering valt. U kunt dan de hulp inroepen van de optionele waarborg rechtsbijstand brand uit uw Top Woning om deze schade te verhalen op de aansprakelijke derde. Dit kan ook uw huisbaas zijn of de eigenaar van uw huurwoning, maar enkel voor schade aan uw inboedel veroorzaakt door een gebrek aan het gebouw. U kunt de hulp van Pack Huurder inroepen voor een ander geschil met uw verhuurder. Eerst en vooral probeert rechtsbijstand brand een minnelijke schikking te regelen. Wat meestal ook lukt. Als de tegenpartij hier toch niet op in gaat, staat rechtsbijstand brand aan uw zijde bij een gerechtelijke procedure. Is de aansprakelijke derde niet in staat om de schade te vergoeden, dan staat rechtsbijstand brand in voor een schadevergoeding tot 15.000 euro. Als u bovendien het bedrag van de vrijstelling niet ontvangt van de aansprakelijke derde, zal de rechtsbijstand brand het u voorschieten, tot maximaal 242,23 euro (index juni 2013, basis 1981). U kunt rekenen op rechtsbijstand brand voor uw verdediging, als u voor een strafrechtelijke rechtbank moet verschijnen voor een schadegeval dat in Top Woning verzekerd is. U hebt altijd de vrije keuze van advocaat om uw rechten te verdedigen. U mag rechtsbijstand brand inschakelen bij een meningsverschil met uw woningverzekeraar over de interpretatie van uw contract. En gaat u niet akkoord met het voorstel van uw brandverzekeraar voor de schadevergoeding, dan mag u een tegenexpertise vragen op kosten van rechtsbijstand brand.
jong koppel  
Wat biedt rechtsbijstand brand voor mij?
U mag gerust zijn wat betreft het financiële aspect van een juridisch dispuut over de beschadiging van uw inboedel of huurwoning door een derde en die niet verzekerd is in uw brandverzekering.
U bent met rechtsbijstand brand immers gedekt tot 50.000 euro bij gerechtelijke stappen tegen deze aansprakelijke derde. Rechtsbijstand brand betaalt de kosten en erelonen voor de:
  • expertises en onderzoeken
  • advocaat
  • gerechtelijke procedure

U krijgt via de rechtsbijstand brand alvast een voorschot tot 20.000 euro als de aansprakelijkheid van de derde voor de schade onbetwistbaar is.

Waar en wanneer ben ik verzekerd?
​U kunt uw rechtsbijstand brand inschakelen voor alle feiten die plaatsvinden in België.
jong gezin  
koppel met laptop  
Wat doe ik bij schade?
U belt naar Providis, de rechtsbijstandsdienst van AG Insurance en u komt onmiddellijk terecht bij een expert. De beheerders bij Providis behandelen immers alleen dossiers in rechtsbijstand. Zij helpen u en vertellen wat u precies moet doen.
U krijgt op regelmatige basis de nodige informatie over de vordering van uw dossier. Een dossier in rechtsbijstand kan soms even duren.  
 
 
 
 
Consumentenbescherming & klachtenbeheer
Raadpleeg de wettelijke informatie over onze verzekeringen!