Caravan verzekering
Ontdek de bijbehorende producten

Caravan verzekering: welke heb ik nodig?

​Hebt u een caravan, dan is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) meestal verplicht. Ze vergoedt de schade die u veroorzaakt aan derden. Ook een omnium- en een rechtsbijstandverzekering zijn aan te raden.

​Elke eigenaar van een motorvoertuig is wettelijk verplicht om een burgerlijke-aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de schade die u met uw voertuig aan derden veroorzaakt.
De wet beschouwt een caravan van meer dan 500 kg als een motorvoertuig en dus is er dekking nodig. Dat betekent echter niet dat u meteen een nieuwe polis moet onderschrijven.
Verminderen

Gekoppeld aan een voertuig

Als de caravan gekoppeld is aan een auto, dan vergoedt de verzekering BA van die auto de schade aan derden. Blijft de maximaal toegelaten massa (MTM) van de caravan onder 750 kg, dan rekent AG Insurance geen toeslag voor het trekkende voertuig.
Verminderen

Niet-gekoppeld aan een voertuig

Is de caravan (met een maximaal toegelaten gewicht van 750 kg) niet gekoppeld aan een trekkend voertuig dan verzekert AG Insurance toch gratis de burgerlijke aansprakelijkheid van die caravan. Het is dan namelijk de verzekering BA van het trekkend voertuig (indien verzekerd bij AG Insurance) dat de schade aan derden zal vergoeden.
Verminderen

Meer dan 750 kg

Voor een caravan met een MTM van meer dan 750 kg zijn een inschrijving en keuring verplicht. Bovendien moet u er een verzekering BA voor onderschrijven en een bijpremie betalen voor de auto die de caravan trekt.
 
Verminderen

Caravanningverzekering

De Caravanningverzekering van AG Insurance vergoedt niet enkel de schade die u veroorzaakt aan derden. Daarnaast kunt u kiezen of u uw verzekering BA aanvult met een kleine of een grote omnium. Die vergoedt eveneens uw repatriërings- en depannagekosten. Via een bijkomende Rechtsbijstandverzekering kunt u zich bij juridische problemen of geschillen laten bijstaan door een professioneel team van experten. In geval van een juridische procedure vergoedt de rechtsbijstandsverzekering onder meer de erelonen van experten en advocaten.
Verminderen