Rechtsbijstand brand
Een optimale juridische bijstand bij schade aan uw verhuurder woning.
Ontdek deze producten bij:
BNP Paribas Fortis
Uw makelaar
 
Hoge vergoeding tot 50.000 euro

U vermijdt financiële zorgen, want uw kosten voor een juridische procedure worden terugbetaald tot 50.000 euro per schadegeval.

Eigen advocaat

U werkt het liefst met uw eigen advocaat? Geen probleem: u hebt steeds de vrije keuze.

Onvermogendheid derden ingedekt tot 15.000 euro

U moet zich geen zorgen maken als de aansprakelijke derde de schade niet kan vergoeden. U bent immers zeker van een vergoeding tot 15.000 euro.

Terugbetaling tegenexpertise

U vraagt een tegenexpertise omdat u twijfelt aan de schadevergoeding die uw brandverzekeraar u voorstelt. U krijgt in dit geval de expertisekosten terugbetaald.

 

Waarom is rechtsbijstand brand iets voor mij?

U wilt ook een schadevergoeding voor de woning die u verhuurt als die beschadigd wordt door een derde (de huurder wordt niet als derde beschouwd) en deze schade niet verzekerd is in uw brandverzekering. U hebt het deel rechtsbijstand uit Top Woning aan uw zijde om deze schade te verhalen op de aansprakelijke derde. In de meeste gevallen regelt rechtsbijstand brand voor u een minnelijke schikking met de aansprakelijke derde. Als het toch nodig is, staat rechtsbijstand brand u bij in een gerechtelijke procedure. Kan de aansprakelijke derde de schade niet vergoeden, dan neemt rechtsbijstand brand de schadevergoeding tot 15.000 euro voor zijn rekening. U krijgt ook de hulp van rechtsbijstand brand voor uw verdediging, als u voor een strafrechtelijke rechtbank moet verschijnen voor een in Top Woning verzekerd schadegeval. U kunt ook terecht bij rechtsbijstand brand als uw huurder een procedure inleidt omdat zijn inboedel beschadigd is door een storing aan het gebouw. U mag steeds uw eigen advocaat kiezen die uw rechten verdedigt. U kunt rechtsbijstand brand inschakelen als u verschilt van mening met de verzekeraar van uw woning over de toepassing van het contract. En hebt u een schadegeval en gaat u niet akkoord met de schadevergoeding die uw brandverzekeraar u voorstelt? Laat dan een tegenexpertise uitvoeren die rechtsbijstand brand zal betalen.
adviseur  
Wat biedt rechtsbijstand brand voor mij?

​U moet zich geen zorgen maken over de financiële kant van een juridisch geschil na beschadiging door derden van de woning die u verhuurt.
U bent dankzij rechtsbijstand brand verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij gerechtelijke stappen tegen deze aansprakelijke derde. Rechtsbijstand brand vergoedt de kosten en erelonen die u maakt voor de:

  • expertises en onderzoeken
  • advocaat
  • gerechtelijke procedure

U hebt via de rechtsbijstand brand recht op een voorschot tot 20.000 euro als de aansprakelijkheid van de derde voor de schade onbetwistbare is. Kan die verantwoordelijke derde u onmogelijk betalen, dan betaalt rechtsbijstand brand de schade tot maximaal 15.000 euro.
Als u de vrijstelling niet terugkrijgt van de aansprakelijke derde, zal rechtsbijstand brand u dit bedrag voorschieten, tot maximaal 242,23 euro (index juni 2013, basis 1981).

Waar en wanneer ben ik verzekerd?
​U kunt rekenen op uw rechtsbijstand brand voor alle feiten in België.
telefoneren  
nazicht  
Wat doe ik bij schade?
​U belt Providis, de rechtsbijstandsdienst van AG Insurance en u krijgt onmiddellijk een expert aan de lijn. De medewerkers van Providis beheren immers uitsluitend dossiers in rechtsbijstand.
U wordt op regelmatige tijdstippen geïnformeerd over de stand van zaken van uw dossier. Een rechtsbijstandsdossier kan in bepaalde gevallen even aanslepen.
 
 
 
 
Consumentenbescherming & klachtenbeheer
Raadpleeg de wettelijke informatie over onze verzekeringen!